Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ο Δήμαρχος Πατρέων για την κατάσταση στον Ριγανόκαμπο

Κορωνοϊός: Ο Δήμαρχος Πατρέων για την κα...

Σήμερα ο Δήμος μοίρασε υγειονομικό υλικό και τρόφιμα

Μετά την παρέμβαση (Κυριακή 28 Φεβρουαρίου) του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, αμέσως μόλις καταγράφηκαν θετικά τεστ covid-19 στον καταυλισμό Ρομά στο Ριγανόκαμπο, ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των οικογενειών που διαμένουν εκεί καθώς και για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση η οποία συνεχίζει:

Ο Δήμος Πατρέων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, συμβάλλει για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για την εξασφάλιση των αναγκαίων στους κατοίκους του καταυλισμού.

Σήμερα (Τρίτη 2 Μαρτίου) ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και ο Πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, μετέβησαν στον καταυλισμό όπου η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας και ο Κοινωνικός Οργανισμός μοίρασαν τρόφιμα και υγειονομικό υλικό.

Σε δήλωσή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε:

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα γιατί δυστυχώς δεν πάρθηκαν τα μέτρα που έπρεπε και δεν αντιμετωπίστηκε το θέμα του κορωνοϊού, αλλά και συνολικά της υγείας, όπως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Στο συγκεκριμένο θέμα με τον καταυλισμό, εδώ και μέρες, ως Δήμος, κάνουμε αυτά που μας αναλογούν για την διαβίωση των Ρομά και παράλληλα με τα τρόφιμα, θα δούμε, αν προκύψουν θέματα υγείας, πώς θα τα αντιμετωπίσουμε. Κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και πιστεύω ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα όπως πρέπει. Θα κάνουμε άλλες δύο φορές rapid test εδώ, για να δούμε που βρισκόμαστε. Είμαι αισιόδοξος, ότι για τον συγκεκριμένο χώρο, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Σε σχέση με το γενικότερο ζήτημα της Αχαΐας, επαληθεύονται, δυστυχώς, αυτά που λέγαμε εδώ και ένα χρόνο, αφού οι κυβερνώντες, βάζουν στο τραπέζι το «κόστος» και το «όφελος». Στόχος τους είναι απλώς να τελειώσουμε με αυτή την υπόθεση με το σκεπτικό «βλέποντας και κάνοντας» και όχι πώς θα ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας σε μόνιμη βάση για να είναι σύγχρονο και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, έχουμε τις ανάλογες συνέπειες. Έχουμε ανάγκη από εμβολιασμούς αλλά εμβόλια δεν έχουμε, γιατί αποφασίζουν οι πολυεθνικές με βάση τα κέρδη τους και ως εκ τούτου ο λαός πληρώνει τις συνέπειες».

Ο Δήμος Πατρέων θα φροντίζει, όλο αυτό το διάστημα που θα εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα στον καταυλισμό, για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των Ρομά στο Ριγανόκαμπο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις