Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστυνομική περιφρούρηση στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου για την καραντίνα του κορωνοϊού-ΦΩΤΟ

Αστυνομική περιφρούρηση στον καταυλισμό ...

Το 40% των σκηνιτών έχει νοσήσει από κορωνοϊό

Υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας βρίσκεται από σήμερα και μέχρι τις 8 Μαρτίου ο καταυλισμός των Ρομα στον Ριγανόκαμπο μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε σκηνίτες της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό των ανθρώπων που μένουν στον καταυλισμό και έχουν νοσήσει από κορωνοϊό φθάνει το 40%.

Με επείγουσα απόφασή του, χθες το απόγευμα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στον καταυλισμό Ρομά στον Ριγανόκαμπο για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Από νωρίς το πρωί είναι εντατικοί οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ ενώ περιφρουρείται ο καταυλισμός των Ρομά.

 

Ειδικότερα η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει τα εξής:

> Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του καταυλισμού, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

> Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των διαμενόντων του καταυλισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. 

> Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Δυτικής Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

> Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Δυτικής Ελλάδας για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των διαμενόντων του ανωτέρου καταυλισμού.

> Την ανάληψη από τον ΕΟΔΥ της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον καταυλισμό.

Την εφαρμογή των παραπάνω καλούνται να την αναλάβουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και φυσικά ο ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις