Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Απαγορεύεται η έξοδος από τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου

Κορωνοϊός: Απαγορεύεται η έξοδος από τον...

Λόγω κορωνοϊού

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων στον καταυλισμό Ρομά του Ριγανόκαμπου της Πάτρας αποφάσισε σήμερα Δευτέρα η Πολιτική Προστασία μετά από επικοινωνία που υπήρξε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο.

Οι λόγοι που επικαλείται η Πολιτική Προστασία είναι επιτακτική για την «αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Τα περιοριστικά μέτρα αρχίζουν να ισχύον από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 2 Μαρτίου και θα εφαρμοστούν μέχρι και τουλάχιστον τις 8 Μαρτίου.

 Συγκεκριμένα: 

-Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του καταυλισμού, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. 

-Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των διαμενόντων του καταυλισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. 

-Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεσστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας για συνδρομή με προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί. 

-Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Αστυνομία για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των διαμενόντων του καταυλισμού. 

-Την ανάληψη από τον ΕΟΔΥ της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνων κορωνοϊού των 3η και την 6η μέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον καταυλισμό. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις