Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Η Επόμενη Μέρα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Tήνος: Το Lap Pool House υποψήφιο για το ευρωπαικό βραβείο Mies Van Der Rohe

Tήνος: Το Lap Pool House υποψήφιο για το...

Μια απίστευτη, κυβιστική κατοικία εμπνευσμένη από τις προεξοχές των βράχων και τις σπηλιές

Σχεδιαστική λιτότητα, φυσικό τοπίο και υδάτινο στοιχείο σε έναν απαράμιλλο διάλογο και μια θεαματική συνύπαρξη. Το γραμμικό νερό στην πισίνα έρχεται σε αντίθεση με τη τραχιά υφή του γυμνού σκυροδέματος. Aπό το αρχιτεκτονικό γραφείο Αristides Dallas Architects μας έρχεται το άκρως εντυπωσιακό κτιριακό επίτευγμα Lap Pool House στην Τήνο, που έχει μαγνητίσει τα εγχώρια και διεθνή media διεκδικώντας το ευρωπαικό βραβείο Mies Van Der Rohe.

Η είσοδος γίνεται μέσα από μία …ρωγμή στην πλάτη του κτιρίου, ενώ επιμέρους σχισμές στο δώμα επιτρέπουν τη δίοδο του φωτός και του αέρα. Mια ενιαία πλάκα από μπετόν με φυτεμένο δώμα σαν φυσική συνέχεια του εδάφους στεγάζει τους τρεις κτιριακούς όγκους και διαμορφώνει τις επιμέρους αρχιτεκτονικές ποιότητες κλειστών και ανοιχτών χώρων της κατοικίας.

Οι δύο όγκοι που προεξέχουν από την πλάκα, κάθετα ο ένας προς τον άλλο και βρίσκονται αντιδιαμετρικά του κτιρίου συνιστούν τους ιδιωτικούς χώρους, ένα υπνοδωμάτιο κι έναν ξενώνα. Στον ίδιο όγκο υπάρχει και ένας προστατευμένος ημιυπαίθριος χώρος που καδράρει τη θέα προσφέροντας συνολικά την αίσθηση ενός καταφυγίου. Στον ενδιάμεσο χώρο κάτω από την πλάκα διαμορφώνονται οι κοινόχρηστες λειτουργίες, απόλυτα συνδεδεμένες με τον υπαίθριο χώρο.  Η πισίνα που προεξέχει από την πλαγιά και κατευθύνει το βλέμμα στον ορίζοντα.

 

 

Best View