Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Cameleonda: Ο καναπές των seventies που έχει συναρπάσει το Instagram και τις διασημότητες

Cameleonda: Ο καναπές των seventies που ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Mε την υπογραφή του διάσημου Mario Bellini ξανακυκλοφορεί 50 χρόνια μετά, ως μέγα trend στην επίπλωση

Μια κλεφτή ματιά στο σπίτι του Τζον Λέτζεντ και της Κρίσι Τάιγκεν, ένα πέρασμα από το κατάστημα της Stella Mc Cartney στην Old Bond Street στο Λονδίνο και ένα εξώφυλλο του ιταλικού Elle Decor ήταν μόνο η αρχή. Εικόνες καταξιωμένων διακοσμητών και influencers από τα σπίτια τους και τις δουλειές τους, αλλά και μια υπενθύμιση του pop up store που είχε ανοίξει ο Marc Jacobs στη Madison Avenue της Νέας Υόρκης έκαναν τους χρήστες του διαδικτύου να υμνούν έναν ιστορικό καναπέ των seventies και τις απομιμήσεις του.

Σύμφωνα με τη βρετανική Vogue, το εν λόγω έπιπλο έχει αυτή την περίοδο κυριολεκτικά κατακλύσει το Instagram και συγκεντρώνει ολοένα τα πιο ένθερμα και ενθουσιώδη σχόλια του κόσμου. Οσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα στις τάσεις του interior design αποκλείεται να μην το έχουν εντοπίσει και θαυμάσει!

Είναι ένας «κομματιαστός» καναπές με άπειρες παραλλαγές σε πλούσιο, φουσκωτό καπιτονέ. Ο όγκος στις καμπύλες του σε γοητεύει με την πρώτη ματιά. Λανσάρεται πρωτίστως σε βελούδο και δέρμα αλλά και σε ατέλειωτα χρώματα. Το ταμπά, το λευκό, το ροζ και το μαύρο έχουν τα πρωτεία αλλά πλέον βγήκαν στο προσκήνιο πολλοί ακόμα τόνοι όπως πράσινο, μπλε, πορτοκαλί κ.α

.  Η ιστορία του μας πάει πίσω στο 1972 όταν το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη εγκαινίασε την έκθεση «Italy: The New Domestic Landsacape»  αναδεικνύοντας 12 ιταλούς σχεδιαστές. Ο Μario Bellini τότε πρωτοπαρουσίασε τον Cameleonda, εντυπωσιάζοντας τους εκπροσώπους της τέχνης και της αισθητικής με τον όμιλο B&B να τον κυκλοφορεί ακολούθως για μια πενταετία στη διεθνή αγορά. Φέτος, 50 χρόνια μετά, η εταιρεία αποφάσισε να ξαναπαρουσιάσει τον καναπέ, γεγονός που πυροδότησε πολλά αντίτυπά του. Μπήκε στο σπίτι της Μπέλα Χαντίντ και της Λένα Ντάνχαμ αλλά και στο καθιστικό της Ερικα Φόι (ιδρύτριας τoυ blog Egg Canvas) στο Μπρούκλιν. H τελευταία τον αποκάλεσε καναπέ των ονείρων της και ιδανικό για βραδιές Netflix… Ρίξτε κι εσείς μια ματιά…  (Ο Bellini συγκαταλέγεται στους πιο επιδραστικούς και πολυβραβευμένους designers και αρχιτέκτονες, έχοντας διαμορφώσει το style του σύγχρονου μοντέρνου σπιτιού. Επίσης διάσημα είναι τα καθιστικά του ονόματι Bambole και οι καρέκλες Cab που τις έχουν αντιγράψει κατά κόρον).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View