Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής για ΑμΕΑ στην Αιγιάλεια

O Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τη δ...

Ερώτηση του βουλευτή

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά την παραχώρηση αναξιοποίητου ακινήτου -στην τοπική κοινότητα Ποροβίτσα του Δήμου Αιγιάλειας- στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με σκοπό τη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

 Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στη Δυτική Ελλάδα, είναι η απουσία εγκαταστάσεων αναψυχής και παραθερισμού. 

Η προσπάθεια της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), για τον εντοπισμό ενός κατάλληλου -για τη δημιουργία πολυχώρου- οικοπέδου στην Αχαΐα, κατέληξε σε δημόσιο κτήμα που βρίσκεται στην περιοχή της Ακράτας του Δήμου Αιγιάλειας και ειδικότερα στον οικισμό παραλίας Ποροβίτσας. 

Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί ένα άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο συνολικής επιφάνειας 24.80 στρεμμάτων και αναπτύσσεται μεταξύ του ποταμού Κράθη και της Κοινοτικής οδού που καταλήγει στο θαλάσσιο μέτωπο. 

Η Συνομοσπονδία σχεδιάζει τη διαμόρφωση ενός λειτουργικού χώρου αναψυχής, τουρισμού και κατασκήνωσης για την εξυπηρέτηση περίπου 100 ατόμων με αναπηρία, με ήπιες εγκαταστάσεις πολιτισμικών και ειδικών αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και την εφαρμογή νέων μεθόδων σχεδιασμού, κατασκευής και χρήσης σύγχρονων υλικών, ώστε να εξασφαλίζεται η ενεργειακή του αυτονομία. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, αφού είναι επίπεδο και παραθαλάσσιο, δεν διεκδικείται, διαθέτει οδική πρόσβαση, δύναται να συνδεθεί με τις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Ακράτας, ενώ παράλληλα μπορεί να αξιοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων. 

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ισόγειων κτισμάτων, ισόγειου χώρου πολλαπλών εκδηλώσεων με πολυσχιδή χρήση και δυνατότητα λειτουργίας ολόκληρο τον χρόνο, κτισμάτων για τη διοικητική και λειτουργική εξυπηρέτηση (χώροι υγιεινής, ιατρείο, βοηθητικοί χώροι), αναψυκτηρίου, χώρων υπαίθριων εκδηλώσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων στάθµευσης οχηµάτων. 

Η κατασκευή ενός οργανωµένου, κατάλληλα σχεδιασµένου και σύγχρονου πολυχώρου αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στα άτοµα µε αναπηρία, ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισµού που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την παραχώρηση ακινήτου στην Ποροβίτσα του Δήμου Αιγιάλειας, για τη δημιουργία σύγχρονου πολυχώρου για τα άτομα με αναπηρία και β) πότε αναμένεται να γίνει η παραχώρηση του ακινήτου._

____________________


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις