Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Το on line θεατρικό δέλεαρ του Σαββάτου: «Γυάλινος κόσμος» του Εθνικού σε σκηνοθεσία Νανούρη

Το on line θεατρικό δέλεαρ του Σαββάτου:...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με Αννα Μάσχα, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Αναστάση Ροιλό και κοστούμια Deux Hommes

To λατρεμένο ψυχογραφικό και κοινωνικό αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς «Γυάλινος κόσμος» θα παρουσιαστεί live streaming αυτό το Σάββατο 23/1 από το Εθνικό Θέατρο – Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και τα ονόματα των συντελεστών μας παρακινούν ασυζητητί να ανταποκριθούμε (διαδικτυακά εισιτήρια 8 ευρώ). Μιλάμε για το πιο διάσημο και προσωπικό έργο του μεγάλου συγγραφέα, ένα «έργο μνήμης» όπως ο ίδιος το χαρακτήριζε. Μια ιστορία για όνειρα που συνθλίβονται σε μια οικογένεια του Σαιντ Λούις της ύφεσης. Η μητέρα Αμάντα, πρώην καλλονή του Νότου, τρέφει για τα παιδιά της μεγάλες προσδοκίες, τον απογοητευμένο Τομ και την εύθραυστη Λόρα. Μια επίσκεψη θα ταράξει όμως τις ισορροπίες τους καθοριστικά…

Παίζουν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Αννα Μάσχα, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Αναστάση Ροιλός και σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης. Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας. Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη.

Κοστούμια: Γρηγόρης Τριανταφύλλου- Deux Hommes.

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου.

 

«Πώς ανεβάζεις αυτό το τεράστιο έργο μέσα στη δίνη των γεγονότων που μαστίζουν όλο τον πλανήτη; Ένα χρόνο σχεδόν τώρα, η ζωή μας έδειξε πόσο εύκολα μπορούν να ανατραπούν όλα.
Να ραγίσουν, ακόμα και να σπάσουν – σαν να είναι φτιαγμένα από γυαλί. Οι ήρωες του έργου προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον• κυριολεκτικά και μεταφορικά. Να έρθουν απεγνωσμένα κοντά. Μήπως ο καθένας μας δεν ζει πια κλεισμένος στον δικό του «γυάλινο» κόσμο, όπως ακριβώς και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας;» σημειώνει ο σκηνοθέτης.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View