Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αφροδίτη Νικολοπούλου: Ο βαρύς τραυματισμός, ο αγώνας για τη ζωή και η νίκη να σταθεί όρθια 11 χρόνια μετά

Αφροδίτη Νικολοπούλου: Ο βαρύς τραυματισ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η μοιραία στιγμή καθώς η 26χρονη δασκάλα επέστρεφε στην Πάτρα

Μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και δύναμης στέλνει η πατρινή Αφροδίτη Νικολοπούλου. Ήταν Οκτώβριος του 2009 όταν η 26χρονη δασκάλα, ανιψιά του Νίκου Νικολόπουλου, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη στο Κιάτο Κορινθίας.

Το ατύχημα που είχε συγκλονίσει την Πάτρα

Η νεαρή κοπέλα αφού τελείωσε τις ώρες διδασκαλίες της στο δημοτικό σχολείο Κιάτου επιβιβάστηκε με μία συνάδελφό της στο αυτοκίνητό της και πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα. Την ώρα εκείνη, όμως, στην περιοχή έπεφτε καταρρακτώδης βροχή, με αποτέλεσμα σε μια απότομη στροφή να χάσει τον έλεγχο του οχήματός της και να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με διερχόμενο φορτηγό που σταμάτησε την πορεία του οχήματος της προς τον γκρεμό στον οποίο θα έπεφτε.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τη νεαρή δασκάλα, την επιβίβασαν στο ασθενοφόρο και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βούλας. Αντιθέτως η συνάδελφός της στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή καθώς δεν υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό.

Η μοιραία μέρα, η δύσκολη διαδρομή και η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης

Εκείνη τη μοιραία μέρα, έχοντας διδάξει τους μαθητές της, πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής το όχημα της ξέφυγε από την πορεία του και ακολούθησε σφοδρή σύγκρουση με άλλο όχημα.  Άνδρες της πυροσβεστικής την απεγκλώβισαν και άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο τραυματισμός της ήταν βαρύτατος. Ακολούθησε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και ατελείωτες ώρες αγωνίες για την οικογένεια της. Η ίδια πάλεψε γενναία και κατάφερε να κερδίσει αυτό τον αγώνα. Ωστόσο ο δρόμος που έπρεπε να διανύσει από εκεί πέρα, δεν ήταν εύκολος. Όμως με πείσμα και αποφασιστικότητα κατάφερε, 11 χρόνια μετά από το ατύχημα, να σταθεί όρθια δίνοντας χαρά στα αγαπημένα της πρόσωπα. Άλλωστε η οικογένεια της ήταν πάντα στο πλευρό της, όλα αυτά τα χρόνια, «ακοίμητος φρουρός».

Χαρακτηριστική η ανάρτηση που έκανε ο θείος της, Νίκος Νικολόπουλος, στα social media, πριν λίγο καιρό. Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί τη χαρά του και να θυμίσει πώς η ανθρώπινη δύναμη και θέληση μπορεί να νικήσει τα πάντα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει καταφέρει να μπαίνει στη θάλασσα περπατώντας. 

«Μετά από 11 χρόνια... η Αφροδίτη μας ΟΡΘΙΑ και με μαχητική διάθεση να κερδίσει το στοίχημα  ΖΩΗΣ ... Στο πλευρό της ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ οι γονείς και ο ΑΔΕΡΦΟΣ της !!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  Το 2021 να είναι καλλίτερα ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!» είχε γράψει.

 

Έχοντας ήδη μια σημαντική νίκη καθώς κατάφερε να σταθεί όρθια, συνεχίζει αποφασιστικά τον αγώνα της με την κατάσταση της να βελτιώνεται βήμα-βήμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις