Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός των λαϊκών αγορών- ΔΕΙΤΕ πώς θα λειτουργούν

Πάτρα: Εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός των λ...

Πέρασε από τον Δημοτικό Συμβούλιο

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, ο  Κανονισμός Λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Με βάση το νέο κανονισμό κάθε μια από τις λαϊκές αγορές θα χωρίζεται σε Τομέα Διατροφικών Προϊόντων και σε Τομέα Βιομηχανικών Ειδών, ο οποίος θα βρίσκεται στα όρια της λαϊκής αγοράς.

Οι λαϊκές αγορές της Πάτρας θα λειτουργούν όλο τον χρόνο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, πλην Κυριακών και εξαιρέσιμων (Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια, Δευτέρα του Πάσχα, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτή του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέα, τα Χριστούγεννα καθώς και τις εθνικές εορτές και Επετείους).

Η λειτουργία τους θα αρχίζει στις 7.00 π.μ. και θα τελειώνει στις 2.00 μ.μ.Οι πωλητές θα πρέπει να μεταφέρουν τους πάγκους τους μια ώρα νωρίτερα από την έναρξη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και η αποχώρησή τους θα πρέπει να γίνεται το μισή ώρα αργότερα από την ώρα λήξης της λαϊκής αγοράς.

Τα εκθετήρια των πωλητών θα πρέπει να έχουν πρόχειρο στέγαστρο ενιαίου τύπου και υλικού και χρώματος διαφορετικού, ανάλογα με την ιδιότητα του πωλητή και την πινακίδα. Οι αποστάσεις ανάμεσα στους πάγκους δεν θα πρέπει να είναι μικρότερες των δύο μέτρων.

Επίσης:

-Ορίζεται από το Δήμαρχο δημοτικός υπάλληλος που θα ελέγχει τον χώρο της λαϊκής αγοράς και θα μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία της. Ο υπάλληλος αυτός θα έχει θητεία έξι μηνών και μετά τη λήξη της θητείας του θα αντικαθίσταται από άλλον. Θα συνεργάζεται με έναν εκπρόσωπο των παραγωγών και έναν των επαγγελματιών πωλητών, μετά από πρόταση των σωματείων τους.

-Δημιουργούνται τοπογραφικά διαγράμματα, οριοθέτηση, διαγράμμιση και αρίθμηση των διατιθέμενων θέσεων για τους πωλητές και τους διαδρόμους μεταξύ των θέσεων. Οι θέσεις των πωλητών εκθετών δεν θα πρέπει να παρεμποδίζουν τις εισόδους κατοικιών και καταστημάτων, ώστε να μην κωλύεται η προσέλευση των καταναλωτών, ενώ ο σχεδιασμός θα διασφαλίζει την ομαλή και άνετη διέλευση των επισκεπτών και την έλευση των οχημάτων όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστική για έκτακτες ανάγκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις