Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έξι γνωστοί πατρινοί μιλούν στο thebest για την εμπειρία τους με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Έξι γνωστοί πατρινοί μιλούν στο thebest ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ξεκαθαρίζουν ότι ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί θα πρέπει να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών, στην Πάτρα που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Μάλιστα κάποιοι είτε έχουν λάβει είτε είναι «μία ανάσα» από το να λάβουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Έξι από αυτούς μιλούν στο thebest.gr για την εμπειρία τους με το εμβόλιο και ξεκαθαρίζουν ότι ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί θα πρέπει να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

 

Τα οφέλη από το εμβόλιο είναι τόσο μεγάλα που οποιαδήποτε ενόχληση είναι αμελητέα

Ο ορθοπεδικός Ανδρέας Νικολάου

«Έκανα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πριν από μία εβδομάδα. Είναι μεγάλο ψέμα ότι πονάει, ειδικά αν έχουμε κάνει το εμβόλιο της γρίπης, πονάει λιγότερο. Δεν αισθάνθηκα απολύτως τίποτα και δεν εμφανίστηκε καμία παρενέργεια ή σημαντική ενόχληση. Μόνο ένα τοπικός ερεθισμός όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια. Ούτε συνάδελφοι μου σημείωσαν κάποια σημαντική παρενέργεια, ίσως η αίσθηση κόπωσης για κάποιες ώρες. Όμως τα οφέλη από το εμβόλιο είναι τόσο μεγάλα που οποιαδήποτε ενόχληση είναι αμελητέα. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε επιφυλακτικοί με το εμβόλιο. Έχει γίνει μεγάλη έρευνα πάνω σε αυτό και το να αρνούμαστε το εμβόλιο που μας χάρισαν η επιστήμη και οι νέες τεχνολογίες, είναι σα να αρνούμαστε και όσα μας χαρίζουν πάνω σε άλλες ασθένειες. Το να είσαι αρνητής, είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίες. Δεν μπορούμε να είμαστε αρνητές της προόδου και της τεχνολογίας μόνο πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα.

Πέρα από αυτό, προτιμώ τις όποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, παρά να διασωληνωθώ. Μου συνέβη πριν ένα χρόνο και πρόκειται για μία τραγική εμπειρία. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εκθέτει σε κίνδυνο τους γονείς, τους παππούδες, ολόκληρη την κοινωνία, λόγω έλλειψης υπευθυνότητάς. Οι θεωρίες συνομωσίας είναι για όσους έχουν ψυχολογικά θέματα  που πρέπει να λύσουν» λέει ο κ. Νικολάου.

Μακάρι να μπορούσε ως χώρα να εξασφαλίσουμε πολλές δόσεις εμβολίων και να πετύχουμε άμεσα ανοσία

Η νοσηλεύτρια Αγγελική Δημοπούλου

«Χθες έκανα και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Δε διαφέρει από άλλα εμβόλια. Μετά την πρώτη δόση είχα πονοκέφαλο και έναν πόνο στο χέρι, στο σημείο που το έκανα. Αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία μπροστά σε αυτά που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός. Στη δεύτερη δόση δεν αισθάνθηκα τον παραμικρό πόνο. Μακάρι να μπορούσαμε ως χώρα να εξασφαλίσουμε πολλές δόσεις εμβολίων και να πετύχουμε άμεσα ανοσία, να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ακόμα και οι 30 θάνατοι την ημέρα που καταγράφονται πλέον, είναι μεγάλος αριθμός.

Επιπλέον όλο και περισσότερες νέες έρευνες μιλούν για τις μακροχρόνια πρόβλημα που μπορεί να αφήσει ο ιός ακόμα και όταν κάποιος έχει νοσήσει και έχει ξεπεράσει τον ιό.  Λέω λοιπόν σε όλους ανεπιφύλακτα να κάνουν το εμβόλιο» λέει η κα Δημοπούλου.

Ο κορωνοϊός δεν προειδοποιεί, έρχεται ξαφνικά με πολλούς κινδύνους

Ο πνευμονολόγος  Τάκης Γεωργακόπουλος

«Έκανα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στις 4 Ιανουαρίου και δεν εμφανίστηκε καμία παρενέργεια ή σύμπτωμα, ούτε καν πόνος που σημειώθηκε από άλλους συναδέλφους. Σε λίγες μέρες θα κάνω και τη δεύτερη δόση Σε όσους είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο, θα έλεγα να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις και να προχωρήσουν σε εμβολιασμό το συντομότερο δυνατό. Ο κορωνοϊός δεν προειδοποιεί, έρχεται ξαφνικά με πολλούς κινδύνους» λέει ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε ως κοινωνία για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, παρά τις κουβέντες και τις θεωρίες εξαιτίας της γρήγορης παρασκευής του εμβολίου

Ο οδοντίατρος Γιώργος Μουτούσης- Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας

«Εμβολιάστηκα στις 4 Ιανουαρίου και την άλλη εβδομάδα θα κάνω και τη δεύτερη δόση. Δεν υπήρξε καμία παρενέργεια ή ανεπιθύμητο συμβάν. Ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε ως κοινωνία για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, παρά τις κουβέντες και τις θεωρίες εξαιτίας της γρήγορης παρασκευής του εμβολίου. Αλίμονο αν δεν χρησιμοποιήσουμε την εξέλιξη της επιστήμης προκειμένου να θωρακίσουμε την κοινωνία μας.  Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος της, όντας γρήγορη και στοχευμένη. Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια πήρε μία πανδημία και πρώτη φορά υπήρχε και τέτοια χρηματοδότηση που έφερε άμεσο και ασφαλές  αποτέλεσμα» λέει ο κ. Μουτούσης.

Δεν κατάλαβα τίποτα και πραγματικά δεν είχα καμία ενόχληση, ούτε καν στο χέρι

Η παιδίατρος Νανά Πατρώνη

«Εμβολιάστηκα πριν από 12 μέρες περίπου  αναμένω να κάνω και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Δεν κατάλαβα τίποτα και πραγματικά δεν είχα καμία ενόχληση, ούτε καν στο χέρι, όπως είχαν άλλοι συνάδελφοι. Ίσως μία υπνηλία που δεν είναι σίγουρο πως ήταν από το εμβόλιο. Κάποιοι είχαν έναν μικρό πόνο στο χέρι ή πονοκέφαλο, όμως κανένας δεν παρουσίασε κάποια επιπλοκή» λέει η κα Πατρώνη.

Ως γιατρός και γνωρίζοντας πέντε πράγματα, αν ήμουν επιφυλακτικός απέναντι στο εμβόλιο, θα έπρεπε να σκίσω τα πτυχία μου και να αποχωρήσω από την Ιατρική

Ο οδοντίατρος Χαράλαμπος Πανάρετος

«Εμβολιάστηκα στις 5 Ιανουαρίου και ομολογώ πως δεν αισθάνθηκα τίποτα. Η πλειοψηφία των συναδέλφων παρατήρησε ίσως ένα μικρό οίδημα για μία ή δύο ημέρες, στο σημείο που έκαναν το εμβόλιο ή έναν μικρό πόνο, όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια. Ως γιατρός και γνωρίζοντας πέντε πράγματα, αν ήμουν επιφυλακτικός απέναντι στο εμβόλιο, θα έπρεπε να σκίσω τα πτυχία μου και να αποχωρήσω από την Ιατρική» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πανάρετος.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρκετοί είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο, αναφέρει: «Την αρνητική  αντιμετώπιση που βλέπουμε από κάποιους τώρα, την είχαμε δει κάποτε και για το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας, το 1950. Όταν εμβολιάστηκε ο Έλβις Πρίσλεϊ, άλλαξε το κλίμα. Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δε θα σου φέρει κάποια παρενέργεια παραπάνω από αυτή που μπορεί να φέρει το εμβόλιο της γρίπης. Είναι σημαντικό να πούμε ότι σύμφωνα με στοιχεία, σε κάποιους, υπάρχει ακόμα 90% ανοσία ακόμα και από την πρώτη δόση» λέει ο κ. Πανάρετος.  

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις