Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η πρώτη Πατρινή ταινία με όλους τους συντελεστές Πατρινούς- Που ήταν γυρισμένη

Η πρώτη Πατρινή ταινία με όλους τους συν...

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1930

''Κάιν και Άβελ'' ή '' Για το Φιλί μιας Τσιγγάνας'' Παραγωγής 1930. Ήταν η πρώτη Πατρινή ταινία με όλους τους συντελεστές Πατρινούς, εκτός τον Κ. Σπαθόπουλο, και γυρισμένη στην πόλη ή τα γειτονικά χωριά. Σήμερα δεν έχει διασωθεί κόπια της ταινίας μόνο φωτογραφίες. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1930 και τελείωσαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, οι εξωτερικές σκηνές έγιναν στον Αλισσό το Γηροκομείο στην Άνω Αχαία και στα Μποζαΐτικα.

Η ταινία μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στάλθηκε στην Βιέννη για την τελική της επεξεργασία. Η ταινία, μήκους 2.400 μέτρων, γυρίστηκε από την οικογένεια Διρμίκη και την εταιρεία που είχαν συστήσει για αυτό τον λόγο, την ''Κινηματογραφικαί Παραγωγαί Διρμίκη''. Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται σε ένα χωριό όπου ζουν δυο αδέλφια διαφορετικοί χαρακτήρες, όπου ο ένας, ο Κώστας, είναι εργατικός και ήσυχος και ο άλλος, ο Βασίλης, τεμπέλης.

Ο Κώστας είναι αρραβωνιασμένος με την Λενιώ αλλά στην μέση μπαίνει μια τσιγγάνα, η Ζάρα, που τον ερωτεύεται. Η Ζάρα για να εκδικηθεί τον Κώστα που δεν ανταποκρίνεται στον ερωτά της επιδιώκει και καταφέρνει τον αδελφό του Βασίλη να την ερωτευτεί. Η Ζάρα πείθει τον Βασίλη να σκοτώσει τον Κώστα και αυτός πηγαίνει και τον μαχαιρώνει τρεις φορές. Βλέποντας τον αδελφό του αιμόφυρτο ο Βασίλης πάει στη Ζάρα και πάνω στον τσακωμό την πνίγη και την ίδια στιγμή μην έχοντας αντιληφθεί ότι βρίσκεται δίπλα σε γκρεμό παραπατάη και πέφτει. Ο Κώστας που δεν είχε πεθάνει τραυματισμένος βρίσκει τον πεθαμένο αδελφό του και τον θάβει. Η ταινία τελειώνει με τον γάμο του Κώστα και της Λενιώς. Οι φωτογραφίες είναι από το site ''Οι πρώτες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου'' .Δεν μου επιτρέπει να κάνω αντιγραφή του συνδέσμου.Θα προσθέσω αργότερα στα σχόλια κάποιες επιπλέον πληροφορίες.

H ανάρτηση έχει γίνει στην ομάδα patrasmemories
Πηγή κειμένου ...... http://cine.gr/film.asp?id=702545&page=2 Πληροφορίες για τον Πατρινό ηθοποιό Ανδρέα Ευαγγελίου στο https://el.wikipedia.org/.../%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture