Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι θα γίνει με κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κέντρα περιποίησης νυχιών από Δευτέρα

Τι θα γίνει με κομμωτήρια, κέντρα αισθητ...

Επανέρχεται το σενάριο να ανοίξουν κι αυτά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς το οποίο έρχεται από Δευτέρα. Οι δηλώσεις του υπουργού φέρνουν ανατροπή σε ότι αφορά το πρώτο σενάριο που ήθελε κλειστά κομμωτήρια, νυχάδικα και κεντρα αισθητικής. Τα ψώνια πάντως εξετάζεται να είναι με ραντεβού με χρονικό περιοριμό για να μην υπαρξει συνωστισμός, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του DNEWS.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης για ψώνια εκτός δήμου. Προτεραιότητα δίνεται στο λιανεμπόριο πάντως και ειδικά σε καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα κοσμηματοπωλεία. Επίσης, τα καταστήματα που πουλούν χαλιά και υφάσματα στη λίστα καθώς είναι εποχιακά. O υπουργός ήταν ξεκάθαρος: Πρώτα έρχεται το λιανεμπόριο.

Ερωτηθείς για τα νυχάδικα και τα κομμωτήρια πάντως ο υπουργός σημείωσε ότι είναι στο σενάριο να ανοίξουν από Δευτέρα. Επίσης, τόνισε ότι «τα ΚΤΕΟ είναι απαραίτητο να ανοίξουν».

Σε κάθε περίπτωση οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα το πρωί σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν μετά τις σχετικές εισηγήσεις εντός της ημέρας.

Δεν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας για ψώνια σε άλλους δήμους όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ενώ, όπως τόνισε θα υπάρξει χρονικό περιορισμός στα SMS στο 13033 για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ξεδιάλυνε τα θολά σημεία αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων από Δευτέρα. Προτεραιότητα στο άνοιγμα έχουν τα εποχικά καταστήματα, δηλαδή καταστήματα που πωλούν χαλιά αλλά και τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

«Οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν κόψει επιταγές, αν δεν δουλέψουν και τώρα καταστράφηκαν» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ταυτόχρονα τόνισε πως από Δευτέρα θα επιτρέπονται τα ψώνια και σε άλλους δήμους ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για να μην υπάρχει συνωστισμός, φωτογραφίζοντας κάποιου είδους χρονικού ορίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις