Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σε 18 χώρες της Λατινικής Αμερικής θα βγεί η νέα ταινία "Φρανκενστάιν" – Παίζει & ο Πατρινός Δημήτρης Γεωργαλάς

Σε 18 χώρες της Λατινικής Αμερικής θα βγ...

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Ζάπα

Καλά είναι τα νέα για την ταινία "Φρανκενστάιν", σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Ζάπα που χαρακτηρίζεται ως ένα δραματικό θρίλερ σαν graphic novel με γοτθικά στοιχεία, animation και έφηβους πρωταγωνιστές. Μια μοναδική ματιά στην κλασσική ιστορία που επανεισαγάγει τους διάσημους χαρακτήρες του γοτθικού, ρομαντικού μπεστ σέλερ για μια ολόκληρη νέα γενιά θεατών. Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλλεϋ “Frankenstein” αλλά και στο μυθιστόρημα του Κώστα Ζάπα “Frankenstein REC”, το συγκεκριμένο φιλμ είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της Net Films σε συνεργασία με την Dreamfilms Gmbh και μεταξύ των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν είναι και ο Πατρινός Δημήτρης Γεωργαλάς, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος έχει μία σημαντική πορεία σχεδόν τριάντα χρόνων στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με την ταινία, αναφέρεται πως η Encripta, ο μεγαλύτερος διανομέας της Λατινικής Αμερικής και κεντρικός συνεργάτης των Netflix, Disney, Warner Bros, Paramount, 20th Century Fox, Amazon, Sony Pictures, Miramax, Universal, Lionsgate, κ.α., αγόρασε τα δικαιώματα διανομής της ταινίας "FRANKENSTEIN" του Κώστα Ζάπα για τις 18 χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η ταινία θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένη στα ισπανικά και πορτογαλικά μέσα στο 2021 σε Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Παναμά, Χιλή, Περού, Κολομβία, Βενεζουέλα, Βολιβία, Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Μπελίζ, Κόστα Ρίκα, Γουιάνα. Η συμφωνία υπογράφηκε από την House of Film, την διεθνή εταιρία πωλήσεων με έδρα το Λος Άντζελες που έχει αναλάβει την διεθνείς πωλήσεις της ταινίας.

Το φιλμ είναι σε παραγωγή του Γρηγόρη Αθανασίου με εκτελεστικούς παραγωγούς τον Aμερικανό σταρ Louis Mandylor και τον Γερμανό παραγωγό Willi Kamarad.

Με guest star τον Louis Mandylor στην ταινία πρωταγωνιστούν η Έλλη Τσιτσιπά, ο Αντώνης Γκορίτσας, η Δήμητρα Χατούπη, ο Βασίλης Μπισμπίκης, η Δανάη Παπουτσή και οι Πατρινοί ηθοποιοί Δημήτρης Γεωργαλάς και Νικολίτσα Ντρίζη. Συμμετέχουν επίσης οι Τάσος Σωτηράκης, Γιώργης Παρταλίδης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Κατερίνα Καλοχριστιανάκη, Χρυσούλα Ζυβοπούλου, Φοίβος Παπακώστας, Στέλλα Παπακωνσταντινου, Κορομπίλης Γιώργος, Θάνος Κώτσης, και πολλοί ακόμα ηθοποιοί.

Σενάριο/σκηνοθεσία : Κώστας Ζάπας

Animation και special effects: Παναγιώτης Ράππας

VFX second department: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Διευθυντής φωτογραφίας: Στέλιος Μπουζιώτης

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Σκηνικά/κοστούμια: Μαρία Καραθάνου

Sound design: Ηλίας Φλάμμος

Μουσική: Bart Walus & Alex S Wamp

Make up & F/X: Μυρτώ Παρεντζόγλου

Make up & Hair: Αγγελική Ράπτη

Βοηθός Σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Σοφία Βάσo

Props master: Νικόλας Μπορόβας

Συμπληρωματικό κάστινγκ: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης

Διεθνής διανομή: House of Film.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture