Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η ώρα της Βανέσα Κίρμπι: Η κορυφαία γυναικεία ερμηνεία της Μόστρα έφτασε στο Netflix

Η ώρα της Βανέσα Κίρμπι: Η κορυφαία γυνα...

Είναι σπαρακτικό, αλλά αξίζει τον κόπο το συγκινητικό δράμα «Τα θραύσματα μιας γυναίκας» με θέμα την τραγική απώλεια ενός μωρού

Πώς μαθαίνει να ζει κανείς παράλληλα με τη θλίψη; Το βιωματικό τραύμα της απώλειας ενός παιδιού σε τοκετό, διαχειρίζεται ο Ούγγρος κινηματογραφιστής Κορνέλ Μουντρούτσο επιλέγοντας για πρωταγωνίστρια της συγκινητικής ταινίας «Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας» την εντυπωσιακή 32χρονη βρετανίδα Βανέσα Κίρμπι. Η ανερχόμενη ηθοποιός με το εκφραστικό, καταγάλανο βλέμμα κατέκτησε σε αυτό το φιλμ το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο σινε- φεστιβάλ Βενετίας 2020 τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και από τις 7 Ιανουαρίου μπορούμε να την απολαύσουμε στο Netflix. Τα προγνωστικά τη θέλουν να οδεύει για Οσκαρ!

 

H Κίρμπι είναι αναγνωρίσιμη χάρη στο ρόλο της άτακτης και ασυμβίβαστης πριγκίπισσας Μαργαρίτας με τους «ακατάλληλους» ερωτικούς συντρόφους και τη super stylish γκαρνταρόμπα στην πολυσυζητημένη σειρά «The Crown» (α’ και β’ κύκλος συν βραβείο Bafta) αλλά ξεχώρισε και ως «Λευκή χήρα» στην έκτη περιπέτεια των «Επικίνδυνων Αποστολών» του Τομ Κρουζ. Κατέχει επίσης  τον έπαινο του Variety ως «η πιο σπουδαία θεατρική ηθοποιός της γενιάς της» χάρη στη συμμετοχή της στην παράσταση «Λεωφορείον ο πόθος» με τη Γκίλιαν Αντερσον.

Στην ταινία «Pieces of a Woman- Θραύσματα μια γυναίκας» ενσαρκώνει καταπληκτικά μια σύγχρονη γυναίκα που χάνει το μωρό της σε αυτοσχέδια γέννα στο σπίτι της στη Βοστώνη. Μετά το σοκ βρίσκει το κουράγιο να κινήσει τις νομικές διαδικασίες της μήνυσης εναντίον της μαίας, κατηγορώντας την για εγκληματική ευθύνη αλλά τελικά η ένταση της εμπειρίας της τραγωδίας και το πόσο της αφήνει χώρο να ξαναβρεί τον εαυτό της, τη συγκρότηση και την αξιοπρέπειά της είναι που συναρπάζει το θεατή. Οι σχέσεις με το σύντροφο και την αυταρχική της μητέρα συντελούν στις εξελίξεις. (Τους υποδύονται οι Σάια ΛαΜπεφ- Ελεν Μπέρστιν). Εντοπίστε τα συμβολικά πλάνα και σκεφτείτε διάφορα...

 

*H Kίρμπι γεννήθηκε και σπούδασε στο Λονδίνο με μητέρα editor περιοδικού και πατέρα γιατρό. Ξεκίνησε την καριέρα της στη σειρά του BBC «Μεγάλες προσδοκίες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View