Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα γκρεμιστεί το κτίριο-φάντασμα στο λιμάνι; Υπάρχουν ενστάσεις

Θα γκρεμιστεί το κτίριο-φάντασμα στο  λι...

Μια περίπλοκη κατάσταση καλείται να διαχειριστεί η οικονοµική επιτροπή του ∆ήµου Πατρέων

Η τύχη του κτιρίου του ΟΛΠΑ και του λιμεναρχείου στο παλιό λιμάνι το οποίο εκκενώθηκε μετά τον σεισμό του 2008 συζητείται σήμερα στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του δήμου Πατρών όπου θα τεθεί προς ψήφιση η αποδοχή ή απόρριψη τριών ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από ισάριθµους αρχιτέκτονες και σχήµατα για την ανάπλαση του παραλιακού µετώπου.

Στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού έχουν προκριθεί πέντε συμμετοχές και η εξαγορά δυο ακόμη προτάσεων. Εκτός από την αξιολόγηση  η κριτική επιτροπή ζήτησε οι προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη θεση του σταθμού της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και τη διατήρηση του κτιρίου που στεγαζοταν το λιμενικό ταμείο.

Οι συγκεκριµένοι όροι ήταν όµως αντίθετοι από την απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου που είχε εγκρίνει τον διαγωνισμό.

 

Αρχιτεκτονικής αξίας το παλιό κτίριο του ΟΛΠΑ

Το κτίριο ανεγέρθηκε με μελέτη του Α. Συριόπουλου που είχε διατελέσει λέκτορας αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και αποτελεί σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο της ελληνικής µεταπολεµικής αρχιτεκτονικής. Μάλιστα η μελέτη του είχε αποσπάσει το 1ο βραβείο σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισµό.

 Η επιτροπή εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία, «από σεβασµό στο εν λόγω αρχιτεκτόνηµα και στο πλαίσιο προστασίας της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονοµιάς της χώρας µας τη διατήρησή του, γνωρίζοντας ότι δεν δεσµεύει τη διοργανώτρια αρχή», δηλαδή τον ∆ήµο.

Υπενθυµίζεται ότι ο δήµος έχει δώσει την κατεύθυνση να κατεδαφιστεί το κτίριο και στη θέση του να προταθεί η ανέγερση ενός νέου τοπόσηµου για την πόλη, το οποίο θα αποτελέσει αντικείµενο χωριστού διαγωνισµού.

Σ

 *με στοιχεία από εφημερίδα Πελοπόννησο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις