Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προς κατεδάφιση το κτίριο του παλιού λιμεναρχείου στην Πάτρα - Στη θέση του νέο τοπόσημο στα "χνάρια" του Φάρου

Προς κατεδάφιση το κτίριο του παλιού λιμ...

Συντάχθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού

Η κατεδάφιση του κτιρίου που στέγαζε το πρώην Λιμενικό Ταμείο και του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στο βόρειο λιμάνι, προτείνεται μεταξύ άλλων στους όρους και τις παραμέτρους του σχεδιασμού για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου.

Το τεύχος των τεχνικών δεδομένων διανεμήθηκε από τη δημοτική αρχή στους επικεφαλής των  παρατάξεων.

Η κατεύθυνση που δίνεται από τη δημοτική αρχή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Βασιλάκη στην εφημερίδα Πελοπόννησος, είναι στη θέση του πρώην κτιρίου υπηρεσιών του λιμανιού και των συνοδών κτιρίων να σχεδιαστεί και να εγκατασταθεί ένα τοπόσημο – σύμβολο της πόλης, όπως ήταν στο παρελθόν ο φάρος της Αγίου Νικολάου που θα μπορεί να υποδεχθεί χρήσεις πολιτισμού, τεχνών κτλ.

Ωστόσο η επιλογή του τοπόσημου δεν θα περιληφθεί σε αυτόν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό αλλά θα γίνει χωριστός διαγωνισμός προσχεδίων.

 

Μαζί με το πρώην κτίριο υπηρεσιών λιμένα και αυτό που στεγάζεται το ΚΕΠ δίνεται η κατεύθυνση  να κατεδαφιστούν και άλλα κτίρια της παραλιακής ζώνης που είχαν λιμενική χρήση, όπως τα στέγαστρα, οι αποθήκες του τελωνείου κ.α.

Οι παράμετροι του διαγωνισμού αφορούν επίσης την ανάδειξη του μόλου της Αγίου Νικολάου για περίπατο αναψυχής και εκδηλώσεις υπαίθριου χαρακτήρα, την σύνδεση της περιοχής μελέτης με την ευρύτερη περιοχή του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα και την Τριών Ναυάρχων, τη διατήρηση ορισμένων εκ των υφιστάμενων κτιρίων (του φάρου, της ψαροταβέρνας, του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ και του παλαιού κτιρίου στην αρχή του μόλου Αγίου Νικολάου).

Οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις θα λαμβάνουν υπόψη το ήδη διαμορφωμένο νότιο πάρκο και θα εκτείνονται από την Ελευθερίου Βενιζέλου έως το ΝΟΠ και από εκεί μέχρι την Ιχθυόσκαλα.

Στη μελέτη θα προταθούν παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης όλων των προαναφερόμενων σημείων και του περιβάλλοντος χώρου τους και θα ενισχυθούν οι αθλητικές και λοιπές υποδομές στην περιοχή γύρω από τον ΝΟΠ με τη δημιουργία γηπέδν ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, σκειτ κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις