Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το 2020 όπως το έζησε η Πάτρα σε 100+ φωτογραφίες

Το 2020 όπως το έζησε η Πάτρα σε 100+ φωτογραφίες

Όλη η χρονιά από το φακό του Δημητρη Χριστοδουλόπουλου

Κανείς δεν περίμενε πέρυσι τέτοιες μέρες, οτι το 2020 θα ήταν τόσο ανατρεπτικό όσο υπήρξε τελικά. Η χρονιά ξεκίνησε με καλούς οιωνούς καθώς όλοι θεωρούσαν οτι η πανδημία του κορωνοϊού ήταν αρεκτά μακριά από την πόρτα μας. Κάπως έτσι γιορτάσαμε Θεοφάνεια, βγήκαμε στους δρομους για την καρμανιόλα της Πατρών Πύργου, προχωρήσαμε το φράγμα Πείρου Παραπείρου, ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το Καρναβάλι, κάναμε τις εκδηλώσεις για το καρναβάλι των μικρών και μετά... ξαφνικά ο χρόνος πάγωσε.

Η πανδημία έφθασε στην Πάτρα μαζί το γκρουπ των προσκυνητών από τους Αγίους Τόπους και έφερε μαζί της εκτός από τις πρώτες νοσηλείες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 2020, τις παράδοξες παρελάσεις από τους καρναβαλιστές και μια σειρά εξελίξεων με τη μορφή του ντόμινο όχι μόνο τοπικά αλλά σε όλη τη χώρα.

Ακολούθησαν πολλά, μικρά και μεγάλα, ένα Πάσχα έρημο με τον κόσμο έξω από τις εκκλησίες, την μετονομασία του κλειστού του ΠΕΑΚ σε Κώστας Πετρόπουλος, την παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος της δημοσιογράφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου, μια άνοιξη μοναχική και κατατρομαγμένη κι ένα καλοκαίρι που ερχόταν ελπιδοφόρο να μας δώσει μια ανάσα από τον εγκλεισμό που είχε προηγηθει.

Όλα αυτά στη σκιά του κορωνοϊού και με το βλέμμα στραμμένο στα νοσοκομεία και στη μάχη γιατρών και νοσηλευτών. Στα... ραφτάδικα δινόταν παράλληλα μια άλλη μάχη ... με το χρόνο για να κατασκευαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες μάσκες προστασίας.

Όσα συνέβησαν στην Αμερική με τη δολοφονία του αφρικανού πολίτη από αστυνομικό και το κίνημα I can't breath ήρθε και στην Πάτρα, όπως και η απόγνωση των καταστηματαρχών εστίασης που μέσα στο φθινόπωρο μετά το δεύτερο lockdown ήρθε να επιβεβαιώσει όσα όλοι φοβόντουσαν μήνες πριν. Λιανεμπόριο και εστίαση αλλά και άλλοι κλάδοι δεν σταμάτησαν να μετρούν λουκέτα κι απώλειες σε ένα σκηνικό που ακόμη έχει να συμπληρωθεί από πολλά δυσάρεστα κομμάτια που θα αφήσει πίσω της η πανδημία.

Μέσα σε όλα ο απροσδόκητος χαμός του μαέστρου Θεόδωρου Γεωργόπουλου, οι διαδηλώσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία Φύσσα και μια σειρά άλλων γεγονότων που τις αποτύπωσε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα ο φακός του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις