Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το επιτραπέζιο για τον κορωνοϊό που πουλάει τρελά στη Γερμανία

Το επιτραπέζιο για τον κορωνοϊό που πουλ...

Το έφτιαξαν δυο αδελφές την περίοδο της καραντίνας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, δυο αδερφές από τη Γερμανία αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις ατελείωτες ώρες που έμεναν μέσα στο σπίτι και να δημιουργήσουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα, την πανδημία του κορωνοϊού!

Το όνομά του είναι φυσικά, “Corona” και παίζεται από τέσσερις παίκτες που ανταγωνίζονται για… το ποιος θα καταφέρει να αγοράσει πρώτος όλα τα τρόφιμα που χρειάζεται ένας ηλικιωμένος άρρωστος γείτονας που δίνει μάχη με την ιό. Το παιχνίδι παίζεται με κάρτες και όποιος καταφέρει τις συγκεντρώσει και να τις παραδώσει στον ασθενή είναι ο νικητής.

 

H διαδικασία του ντελίβερι δεν είναι τόσο εύκολη μιας και πολλά εμπόδια μπορεί να εμφανιστούν στο δρόμο. Οι παίκτες μπορεί να κινδυνέψουν να αρρωστήσουν και οι ίδιοι και να μπουν σε καραντίνα ή να διαπιστώσουν πως το χαρτί τουαλέτας, το ρύζι και τα ζυμαρικά έχουν εξαντληθεί!

“Η βασική αξία που θέλουμε να μεταδώσουμε μέσα από το παιχνίδι είναι η αλληλεγγύη” αναφέρει η εικοσάχρονη Σάρα μια εκ των δυο κοριτσιών που έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει μέσα σε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες. “Οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους αλλιώς η νίκη τους γίνεται πολύ δύσκολη και κινδυνεύουν πιο πολύ από επικίνδυνους ιούς.

 

Οι δυο αδερφές παρακολουθούσαν όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία, στις ειδήσεις συνέλεγαν και φίλτραραν τις πληροφορίες και τις μετέφεραν στο παιχνίδι. “Eίδαμε και τα κονσέρτα των Ιταλών στα μπαλκόνια, θα το διαπιστώσει κανείς αν κοιτάξει καλά τις κάρτες μας” αναφέρει η έτερη αδερφή Rebecca.

Ο πατέρας των κοριτσιών ενθουσιάστηκε, αποφάσισε να προωθήσει το δημιούργημα των παιδιών του προσέλαβε γραφίστα για να φτιάξει τις κάρτες και έτσι, η έμπνευσή τους έχει πλέον και οικονομικό αντίκρισμα: Μέχρι στιγμής το επιτραπέζιο με τον κορωνοϊό έχει πουλήσει πάνω από 2.000 κομμάτια. “Έγινε αμέσως τόσο δημοφιλές που δυσκολευτήκαμε πολύ στην παραγωγή του” τονίζει ο πατέρας.

Η ζήτηση στη Γερμανία είναι πια πολύ μεγάλη και αυξάνεται συνεχώς!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις