Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anubis τα κόμικ βιβλία "Watchmen" και "Dune"

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anubis τα κ...

Απευθύνονται στους λάτρεις του είδους και θα τα βρείτε και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία

 Δύο νέες κυκλοφορίες υπάρχουν από τις εκδόσεις Anubis για τους λάτρεις των κόμικ και της επιστημονικής φαντασίας. Το πρώτο βιβλίο είναι το «Doomsday Clock: Ώρα Μηδέν, Μέρος Πρώτο» όπου το στόρι είναι του Geoff Johns, η εικονογράφηση του Gary Frank και η μετάφραση στα ελληνικά του Χρήστου Κανελλόπουλου.

Ο κόσμος του «Watchmen» θα συγκρουστεί με το Σύμπαν της DC στο «Doomsday Clock», που φέρει τις υπογραφές των Geoff Johns & Gary Frank, της καταξιωμένης ομάδας δημιουργών πίσω από τα «Shazam» και «Batman: Earth One».

Επτά (7) χρόνια μετά τα γεγονότα του «Watchmen», ο Άντριαν Βέιντ έχει αποκαλυφθεί ως ο υπαίτιος για το φόνο εκατομμυρίων. Φυγάς πλέον, έχει καταστρώσει ένα νέο σχέδιο για να εξιλεωθεί στα μάτια του κόσμου. Το πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου; Να βρει τον Δρ. Μανχάταν.

Έχοντας στο πλευρό του έναν νέο Ρόρσαχ και τους άγνωστους μέχρι τώρα Μίμο και Μαριονετίστα, ακολουθεί τα ίχνη του Μανχάταν στο Σύμπαν της DC, το οποίο βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, καθώς διεθνείς εντάσεις σπρώχνουν τους δείκτες από το “ρολόι της αποκάλυψης” όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα. Ο Δρ. Μανχάταν ευθύνεται άραγε γι’ αυτό; Τίποτα δεν τελειώνει πραγματικά…

Με αφετηρία το «DC Universe: Αναγέννηση», το «Doomsday Clock» ξαναγράφει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των κόμιξ της DC, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Έγραψαν για το graphic novel «Doomsday Clock: Ώρα Μηδέν, Μέρος Πρώτο»:

«Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα και μια άξια συνέχεια του WATCHMEN.» – IGN.com

«To Doomsday Clock αγκαλιάζει με αγάπη όλα όσα έκαναν το Watchmen τόσο εμβληματικό και αναγνωρισμένο, αλλά το δυνατότερο σημείο του είναι ό,τι πηγαίνει πέρα από αυτό, και δεν αποτίει απλά φόρο τιμής στο πρωτότυπο.» – Io9.com

Το βιβλίο των εκδόσεων Anubis που θα βρείτε και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία έχει 224 σελίδες.

Στο μεταξύ οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν σε παράλληλη, παγκόσμια κυκλοφορία αυτήν την περίοδο και το graphic novel «Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο», σε σενάριο των Frank Herbert, Brian Herbert, Kevin J. Anderson και εικονογράφηση των Raúl Allén και Patricia Martίn.

Δεν πρέπει να φοβάσαι. Ο φόβος είναι ο φονιάς του νου. Ο φόβος είναι ο μικρός θάνατος που φέρνει την ολοκληρωτική εξόντωση. Θα αντιμετωπίσω κατάματα το φόβο μου...

Το Dune του Frank Herbert αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα επιστημονικής φαντασίας παγκοσμίως. Κυκλοφόρησε το 1965 και από τότε έχει μαγέψει γενιές και γενιές αναγνωστών. Δύο κορυφαίοι συγγραφείς, ο Brian Herbert, γιος του Frank Herbert, και ο Kevin J. Anderson, αναλαμβάνουν τη μεταφορά του στο χώρο της ένατης τέχνης, μαζί με τους ταλαντούχους εικονογράφους Raúl Allén και Patricia Martίn.

Το έργο μάς μεταφέρει στο μακρινό μέλλον, σε μια φεουδαρχική διαγαλαξιακή κοινωνία, η οποία εκτείνεται ως τα πέρατα του διαστήματος, ενώ οι διάφοροι οίκοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν την εύνοια του αυτοκράτορα και μεγαλύτερη δύναμη. Ανάμεσά τους είναι ο Οίκος των Ατρειδών, που θα αναλάβει τον έλεγχο του πλανήτη των ερήμων Αρράκις, τη μοναδική πηγή του πιο σημαντικού και πολύτιμου αγαθού σε ολόκληρο το γαλαξία, του μπαχαρικού μελάνζ.

Το Dune (οι σινεφίλ αναμένουν και το ριμέικ της πρώτης ταινίας, σε σκηνοθεσία του Ντενί Βιλνέβ με τον Τιμοτέ Σαλαμέ από το στούντιο της Warner) εξερευνά τις περίπλοκες και πολυεπίπεδες σχέσεις μεταξύ πολιτικής, θρησκείας, οικολογίας, τεχνολογίας και ανθρώπινων συναισθημάτων, καθώς οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας έρχονται αντιμέτωπες μεταξύ τους για τον έλεγχο του Αρράκις.

Το ταξίδι στον κόσμο του Dune συνεχίζεται από τις Εκδόσεις Anubis, με 4 νέες ανατυπώσεις βιβλίων της σειράς με νέα εξώφυλλα. Πρόκειται για το τέταρτο, πέμπτο και έκτο βιβλίο της αριστουργηματικής σειράς του Frank Herbert, με τίτλους «Ο Θεϊκός Αυτοκράτορας του Ντιουν», «Οι Αιρετικοί του Ντιουν» και «Η Αδελφότητα του Ντιουν» αντίστοιχα, όπως επίσης και το prequel «Οίκος των Ατρειδών», που αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας «Dune Prequels» που έγραψε o Brian Herbert σε συνεργασία με τον Kevin J. Anderson, δουλεύοντας πάνω σε αρχεία του πατέρα του, Frank Herbert.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture