Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μέριλ Στριπ, Κάντις Μπέργκεν & Νταιάν Γουίστ παρέα σε κρουαζιέρα χωρίς...σενάριο

Μέριλ Στριπ, Κάντις Μπέργκεν & Νταιά...

Θετικές κριτικές συγκεντρώνει το φιλμ "Let the all talk" όπου παίζουν οι τρεις αγαπητές ηθοποιοί, σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σόντεμεπργκ

Μία από τις νέες ταινίες που ήδη συζητείται πολύ θετικά και έχει λάβει ένθερμες κριτικές είναι το «Let them all talk» του τιμημένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Στίβεν Σόντεμπεργκ (Traffic, Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες, Έριν Μπρόκοβιτς, Η Συμμορία των Έντεκα), το οποίο είναι παραγωγή του HBO Max  (βγήκε στην συγκεκριμένη πλατφόρμα από τις 10/12) και γυρίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι μέσα σε 2 εβδομάδες στο κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2 με σχεδόν χωρίς σενάριο καθώς οι ηθοποιοί είχαν λάβει απλώς ένα πλούσιο σχεδιάγραμμα των χαρακτήρων τους από την Debora Eisenberg.

Οι ηθοποιοί της «ασυμβίβαστης» αυτής ταινίας που ήδη αγκάλιασαν οι κριτικοί είναι μία και μία. Πρωταγωνιστεί η πάντα σπουδαία Μέριλ Στριπ στα 71 της χρόνια σήμερα ως μία βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας που ξεκινά να ταξιδέψει για το Ηνωμένο Βασίλειο παίρνοντας μαζί της τις παλιότερες φίλες της (στους ρόλους η βραβευμένη με Όσκαρ β’ ρόλου Νταιάν Γουίστ για τα φιλμ «Η Χάνα και οι αδελφές της» και «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουει και η κάτοχος 5 Emmy και μίας υποψηφιότητας για Όσκαρ, Candice Bergen, από τις πιο όμορφες ξανθές Αμερικανίδες ηθοποιούς που ξεπήδησαν τη δεκαετία του ’70, εξαιρετικά δημοφιλής από την τηλεοπτική σειρά «Murphy Brown»). Οι New York Times  φιλοξένησαν πρόσφατα συνέντευξη της Bergen  για την όλη εμπειρία του γυρίσματος όπου ουσιαστικά οι ηθοποιοί αφέθηκαν στο ταλέντο τους με τον Σόντεμπεργκ απλά με μία κάμερα να καταγράφει τα πάντα.

Ο εξοπλισμός ήταν ο εντελώς βασικός, ο προϋπολογισμός το ίδιο ελάχιστος και τα βράδια όταν όλοι φορώντας τα καλά τους απολάμβαναν το ποτό τους στο μπαρ του πλοίου, ο Σόντεμπεργκ, αλλοτινό «τρομερό» παιδί του ανεξάρτητου Αμερικανικού κινηματογράφου που το 1989 με το Φεστιβάλ του Σάντανς και των Κανών όπου κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα και έκανε όλο τον πλανήτη να μιλά γι’ αυτόν, απλά καθόταν σε μία άκρη με το ipad του και μόνταρε το υλικό που μόλις είχε κινηματογραφήσει.

Τον ανιψιό της Μέριλ Στριπ στην ταινία υποδύεται ο 23χρονος Lucas Hedges του «Manchester by the sea» ως γιο της Μισέλ Πφάιφερ στην σκοτεινή κωμωδία «French exit» σε σκηνοθεσία Azazel Jacobs.

Ο Σόντεμπεργκ έδωσε χώρο στον αυθορμητισμό κι όσο κι αν η σχεδόν έλλειψη σεναρίου «τρόμαζε» ως ένα βαθμό κάποιους από τους ηθοποιούς όπως την 72χρονη Νταιάν Γουίστ, όπως η ίδια ομολόγησε στο περιοδικό Entertainment Weekly, εντούτοις ο σκηνοθέτης ηθελημένα επιδίωξε μ’ αυτόν τον τρόπο να κρατηθεί ένα μυστήριο γύρω από τους ήρωες του.

«Ξυπνούσαμε το πρωί, βάζαμε τα κοστούμια που συνήθως ήταν τα δικά μας ρούχα και αρχίζαμε γύρισμα. Όταν τρώω το πρωινό μου με τον Λούκας Χέτζες είμαι εγώ ακριβώς εκείνη τη στιγμή του πρωινού χωρίς κάτι προσποιητό, απλά με την κάμερα να μας καταγράφει», αποκάλυψε η Μέριλ Στριπ στο Entertainment Weekly προσθέτοντας πως είπε στον Σόντεμπεργκ μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι αυτό που πέτυχε και που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο, να γυρίσει μία ταινία έτσι και με μόνο 25 cents από εδώ και στο εξής θα επηρεάσει και θα κάνει δύσκολη την αποστολή κάθε επόμενου σκηνοθέτη.

Η Μέριλ Στριπ (κάτοχος 3 Όσκαρ για τα φιλμ «Κράμερ εναντίον Κράμερ», «Η Εκλογή της Σόφι» και «Τhe Iron Lady και με 21 συνολικά υποψηφιότητες) παίζει στο μεταξύ και σε μία άλλη νέα ταινία που βγαίνει μέσα στις φετινές γιορτές, εντελώς άλλου ύφους, στο «The Prom» (που ήδη ξεκίνησε να παίζεται από 11 Δεκεμβρίου 2020 στο Netflix) που αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου θεατρικού του Μπρόντγουει, δια χειρός Ryan Murhpy, στο ρόλο μίας ξεπεσμένης θεατρίνας κάπου στην Ιντιάνα. Στην μουσική αυτή ταινία σε σενάριο των Chad Beguelin και Bob Martin, από το ομώνυμο θεατρικό τους μιούζικαλ που έγραψαν μαζί με τον Matthew Sklar, συμπρωταγωνιστούν η Νικόλ Κίνταμν, η Jo Ellen Pellman, η Kerry Washinghton, ο Τζέιμς Κόρντεν, η Αριάνα Γκράντε αλλά και η πρωτοεμφανιζόμενη Ariana Debose που κάνει την Alyssa, μία νεαρή κοπέλα που παλεύει να βρει την ταυτότητα της. Η Debose παίζει και την Anita στο νέο «West side story» σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που θα δούμε το 2021.

Τέλος να προσθέσουμε για τον Στίβεν Σόντεμπεργκ, δημιουργό και του προφητικού για την πανδημία, φιλμ «Contagion» του 2011, ότι ανέλαβε να σκηνοθετήσει την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στις 25 Απριλίου 2021 μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών, Ντέιβιντ Ρούμπιν.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture