Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Πληθώρα γιορτινών ζακάρ! Παραδοσιακά, χαρούμενα πλεκτά για τα αλλιώτικα φετινά Χριστούγεννα

Πληθώρα γιορτινών ζακάρ! Παραδοσιακά, χα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κάντο όπως η Bridget Jones αλλά και πιο πρόσφατα η Κέιτ Μίντλετον (Μεγαλύτερη γκάμα στα Oysho)

Δύσκολα θα φορέσουμε φέτος το sexy party dress με την glam παγιέτα. Aντίθετα, ένα «χουχουλιάρικο» πλεκτό πουλοβεράκι ή φουτεράκι με επίκαιρα σχέδια θα μας κάνει να νιώθουμε άνετα στο σπίτι αλλά και αισιόδοξα, σαν μικρό παιδί. Η διεθνής αγορά υποκλίνεται αυτή την περίοδο λοιπόν στα λεγόμενα «Christmas Jumpers» δηλαδή τα πρακτικά, πολύχρωμα μάλλινα, με «θέματα» Χριστουγέννων. Αυτά που περιορίζονταν σε πυζάμες και κάλτσες τα προηγούμενα χρόνια, έχουν επεκταθεί στα ρούχα χαλάρωσης κατ΄οίκον, ή αλλιώς στο λεγόμενο loungewear. Ετσι, τα συναντάμε σε μεγάλη ποικιλία σε πολυκαταστήματα ή μαγαζιά εσωρούχων. Προτείνονται ακόμα και για τα οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια των φετινών ρεβεγιόν εξαιτίας της απομόνωσης της πανδημίας.

 

Oysho

Oysho

Oysho

Oysho

Mιλάμε πρωτίστως για τα παραδοσιακά, ζεστά ζακάρ που συνδέονται με τη χειμερινή Βόρεια Ευρώπη αλλά και τις αμερικάνικες ταινίες για όλη τη φαμίλια. Τα διασημότερα fashion media θυμίζουν την εμφάνιση του Κόλιν Φέρθ στο πρώτο φιλμ της Bridget Jones (θυμηθείτε το πουλόβερ με το ελάφι). Επίσης το περσινό shov του οίκου Chanel με σκηνικό χιονισμένο σαλέ. Όμως και η Κέιτ Μίντλετον, υιοθέτησε την τάση φορώντας ζακάρ μπλούζα στο πρόσφατο βασιλικό tour με τρένο στη Βρετανία. 

 

Βridget Jones

Βridget Jones

Chanel 2019

Chanel 2019

Κέιτ Μίντλετον

Κέιτ Μίντλετον

Το όνομα των πλεκτών αυτών οφείλεται στο γάλλο έμπορο Joseph Marie Jacquard ο οποίος καθιέρωσε έναν καινοτόμο αργαλειό για νέες πλέξεις πολύχρωμων νημάτων. Πέτυχε μαλακές διαβαθμίσεις χρωματικών τόνων με τα έντονα σχέδια που δεν υπήρχαν πριν. Λόγω της εορταστικής περιόδου, δεν θα βρείτε απλά «γιρλάντες» μοτίβων αλλά και παιδιάστικες παραστάσεις, όπως νιφάδες χιονιού, αστεράκια, δεντράκια, τάρανδους κλπ Αν δεν θέλετε να τα συνδυάσετε με μαλακές φόρμες ή καρό πυζάμες, επιλέξτε ανδρόγυνο παντελόνι, αλλά ακόμα και τούλινες, ταφταδένιες ή πλισέ φούστες. Τη μεγαλύτερη γκάμα εντοπίσαμε πάντως στο Oysho, όσο κι αν τα περισσότερα οικονομικά brands κυκλοφόρησαν σχετικές holiday collections. Aν προτιμήσετε τη λογική του φούτερ υπάρχει και η εναλλακτική των κεντημένων παραμυθένιων σχεδίων.

 

Οysho

Οysho

Oysho

Oysho

Oysho

Oysho

Oysho

Oysho

Oysho - Mango

Oysho - Mango

Zara

Zara

Zara

Zara

H&M

H&M

H&M

H&M

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View