Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

6η ΕΜΑΚ Πάτρας: Η διάσωση ενός σκυλάκου που έπεσε σε χαράδρα ! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

6η ΕΜΑΚ Πάτρας: Η διάσωση ενός σκυλάκου ...

Στη Νεστάνη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός σκυλάκου που έπεσε σε χαράδρα, στη Νεστάνη, σε ένα βουνό, κατά τη διάρκεια της βόλτας του με τον ιδιοκτήτη του, Γιώργου Ρουμελιώτη, Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου- Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου. Η 6η ΕΜΑΚ Πατρών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους και Τρίπολης κινητοποιήθηκαν προκειμένου να σώσουν το ζωάκι και η επιχείρηση ήταν δύσκολη καθώς το μέρος ήταν δύσβατο.

Σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Άργους που έσπευσε στο σημείο και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις για περισσότερο απο 5 ώρες να προσεγγίσει στο σημείο και να απεγκλωβίσει το σκύλο . Λόγω του δύσβατου της περιοχής και του μεγάλου ύψους, κρίθηκε αναγκαίο να κληθεί για ενίσχυση, τμήμα της ΕΜΑΚ Πάτρας την επόμενη μέρα.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και παρόλο που το σκυλάκι έχει σοβαρό ταύμα, είναι ζωντανό.  Ο κ. Ρουμελιώτης ευχαριστεί δημόσια την 6η ΕΜΑΚ και την  ΠΥ Άργους και Τρίπολης.

Σε ευχαριστήριο μήνυμα του, το οποίο δημοσίευσε και στη σελίδα του στο facebook,iο κ. Ρουμελιώτης αναφέρει: 

Θερμά ευχαριστώ και συγχαρητήρια στην 6η ΕΜΑΚ Πατρών και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους και Τρίπολης.

Νιώθω την ανάγκη δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, τα συγχαρητήρια μου, την εκτίμησή μου και την αγάπη μου, σε αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας, που έζησα από κοντά το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και που ανταποκρίνονται κάτω από πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, τους πυροσβέστες μας. Είχα την ατυχία ο σκύλος μου λίγα χιλιόμετρα πάνω από το σπίτι μου, στην Νεστάνη, σε ένα βουνό που γεννήθηκε και μεγάλωσε, κατά τη διάρκεια της καθημερινής μας βόλτας, τηρουμένων των νέων μέτρων για τη πανδημία,  ξαφνικά να πέσει σε μια χαράδρα, τη πιο δύσκολη και απρόσιτη της περιοχής, με ύψος περισσότερο απο 50 μέτρα. Από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Άργους που έσπευσε στο σημείο και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις για περισσότερο απο 5 ώρες να προσεγγίσει στο σημείο και να απεγκλωβίσει το σκύλο μου. Λόγω του δύσβατου της περιοχής και του μεγάλου ύψους, κρίθηκε αναγκαίο να κληθεί για ενίσχυση, τμήμα της ΕΜΑΚ Πάτρας την επόμενη μέρα.

Η παρουσία τους όταν τους είδα να φτάνουν με τον εξοπλισμό τους και να ετοιμάζονται, μου έδωσαν δύναμη και σιγουριά ότι αυτά τα παιδιά ακόμη κι αν δεν τα κατάφερναν, σαν πολίτες έχουμε την προστασία που πρέπει να έχουμε από ένα σώμα που λειτουργεί με ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Φτάσαμε στο σημείο καθοδηγούμενοι από το GPS που αποδείχτηκε σωτήριο και παρακολουθούσα με δέος τους πυροσβέστες μας, με γρήγορες και σίγουρες κινήσεις να πετάνε σκοινιά περισσότερο από 50 μέτρα και να κατεβαίνουν στο σημείο που ήτανε ο Γκαίτε. Κάθε βήμα του πυροσβέστη προς το σκύλο μου με γέμιζε φόβο για την ζωή του Παύλου και παράλληλα ελπίδα ότι θα πάρω το σκύλο στην αγκαλιά μου.
Όταν είδα τον πυροσβέστη να τον έχει δέσει πάνω του, να τον κρατάει αγκαλιά και να ανεβαίνει, με το απόλυτο κενό κάτω απο τα πόδια του στη χαράδρα, τα συναισθήματά που ένιωσα ήταν υπερηφάνεια, σεβασμός και εκτίμηση σε αυτά τα παιδιά, τους ήρωες, τα παλικάρια.  Ο σκύλος μου σώθηκε, με ένα σοβαρό τραύμα στο πόδι του αλλά ευτυχώς είναι ζωντανός.  Όσα ευχαριστώ, όσα μπράβο, όσα συγχαρητήρια και να πω είναι λίγα.  Έχετε κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη μας, όλοι εσείς, οι Πυροσβέστες μας, που με σθένος, φιλότιμο, επαγγελματισμό και ανθρωπιά παραμένετε προσηλωμένοι στο κοινωνικό καθήκον και στην ιερή αποστολή προς τους Ελληνες πολίτες, που με το σεβασμό που δείχνετε στο λειτούργημα σας γίνεστε αυτόματα παραδείγματα ήθους και αλτρουισμού

Θερμά ευχαριστώ στους κ.Αθανάσιο Κολυβήρα Αρχιπύραρχο, Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και Στέλιο Σίνη Πυρονόμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης για την άμεση κινητοποίηση. Στον Υποδιοικητή Άργους κ. Χριστόπουλο Στέφανο Επιπυραγό και τους κυρίους Καπαρέλο Δημήτριο Πυρονόμο και Χρόνη Κυριάκο Υποπυραγό που για 2 μέρες ήταν δίπλα μου στο σημείο συντονίζοντας την επιχείρηση.
Πολλά ΕΥΓΕ στους κυρίους Λυμπέρη Νικόλαο Υποπυραγό και Επικεφαλή της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, Χριστόπουλο Παύλο Πυρονόμο, Δρακόπουλο Δημήτριο Υπαρχιπυροσβέστη και Καρρά Παναγιώτη Υπαρχιπυροσβέστη, οτι και να πω για τον επαγγελματισμό και την δύναμη ψυχής σας είναι λίγο, παλικάρια!!!!!
Ο Θεός να σας δίνει πάντα υγεία και δύναμη!!!!
Ευχαριστώ θερμά
Ρουμελιώτης Γεώργιος
τ Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις