Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι επεκτάθηκαν στους χώρους του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ

Πάτρα: Οι μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκ...

Από τον δήμο Πατρέων

Οι γνώριμοι πλέον, μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι, επεκτάθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ και ο Δήμος Πατρέων απευθύνει πρόσκληση στους φοιτητές και τους δημότες να μην αντιμετωπίζουν  το χαρτί ως κοινό σκουπίδι. Εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, βιβλία, τυπωμένα χαρτιά και φωτοτυπίες καθαρά και χωρίς ανάμιξη με άλλα απορρίμματα να συγκεντρώνονται στους κάδους με κίτρινο καπάκι. Έτσι δίνουμε μία δεύτερη ευκαιρία στο χαρτί για την αξιοποίηση του και μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων, που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.

«Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας την περίοδο αυτή, κάνω έκκληση στους συνδημότες μας, να εντείνουμε την προσπάθεια της ανακύκλωσης» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος  είναι όρος επιβίωσης, γι’ αυτό ο Δήμος Πατρέων εντείνει τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις γραμμές ανακύκλωσης.

Στους δρόμους της πόλης έχει κατανεμηθεί το δίκτυο των μπλε κάδων για πλαστικό αλουμίνιο και χαρτοκιβώτια, 150 κάδοι με κίτρινο καπάκι για χαρτί, που θα επεκταθούν και στα σχολεία, όταν ανοίξουν, και 94 κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες. 

Επίσης 26 κάδοι για μικρές  ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες και τόνερ εκτυπωτών (στα ισόγεια των δημοτικών κτιρίων), και 320 εσωτερικοί κάδοι για χαρτί στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.

Στο κοντινό μέλλον, ανακύκλωση των οικιακών βιοαποβλήτων  και η ανάπτυξη γωνιών ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της πόλης θα είναι τα νέα δεδομένα για να προχωρήσει η διαλογή στην πηγή.

Η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης,  είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το περιβάλλον, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την υγεία μας και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων στο σπίτι είναι η καλλίτερη πρακτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις