Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία - 29 σμηνίτες θετικοί στην Τρίπολη, δυο στο νοσοκομείο

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία - 29 ...

Στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καθώς στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Τρίπολη, έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα, που αφορούν στην πλειοψηφία τους σε στρατεύσιμους, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι μόνιμοι που έχουν νοσήσει.
Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που μπήκε στις 16 Νοεμβρίου. Κάποιοι είχαν κορονοϊό, εντοπίστηκαν κι απομονώθηκαν, αλλά φαίνεται πως ήταν και κάποιοι ασυμπτωματικοί που μετέδωσαν τον ιό.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά νοσούντες, η πτέρυγα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ δεν έχει γίνει και η ορκωμοσία.

Σε νοσοκομείο της Τρίπολης και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) νοσηλεύονται δύο νεοσύλλεκτοι σμηνίτες από την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας. Η κλινική κατάσταση και των δύο Σμηνιτών είναι σταθερή σύμφωνα με το ΓΕΑ. Οι νεοσύλλεκτοι παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης στις 16 και 17 Νοεμβρίου, διανύουν την πρώτη φάση της εκπαίδευσης ενόψει και της ορκωμοσίας τους το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας από τους 824 νεοσύλλεκτους έχουν εντοπιστεί 29 θετικοί στον κορονοϊο οι οποίοι βρίσκονται απομονωμένοι σε θάλαμο του στρατοπέδου στην Τρίπολη.  Οι νεοσύλλεκτοι υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊο με το που μπήκαν στο κέντρο και κάποιοι βρέθηκαν θετικοί με αποτέλεσμα να απομονωθούν άμεσα. Ωστόσο μετά από ιχνηλάτηση των επαφών τους προέκυψαν και νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θετικών στον ιό σε 29.

Οι περισσότεροι από τους 29 είναι ασυμπτωματικοί  ενώ κάποιοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.  Η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για τις 10-11 Δεκεμβρίου και θα γίνει κανονικά, τηρώντας αυξημένα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Από την 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης των σμηνιτών δεν έχει βγει κανένας έξω και δεν υπάρχει διασπορά του ιού όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις