Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρυσόστομος: Οι προσπάθειες για εθνικό προφίλ με στόχο τον αρχιεπισκοπικό θρόνο

Χρυσόστομος: Οι προσπάθειες για εθνικό π...

Τόσο με το κήρυγμά του την Δευτέρα, όσο και τις νουθεσίες για εορτασμό κατοίκον

Αναφορές από την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο (όπου ο Άγιος Ανδρέας είναι τιμώμενος Άγιος), μέχρι τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο περιελάμβανε το σημερινό κήρυγμα του μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χριστόδουλου επί τη ευκαιρία της (κεκλεισμένων των θυρών) εορταστικής λειτουργίας, για τον πολιούχο Πατρών Άγιο Ανδρέα. Οι εν λόγω αναφορές σε συνδυασμό με τις πρόσφατες νουθεσίες του μητροπολίτη Πατρών περί εορτασμού του Αγίου Ανδρέα από τα σπίτια μας, «φέτος ο Άγιος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας» ήταν η ακριβής έκφραση που χρησιμοποίησε, και η οποία έλαβε όπως αναμενόταν πανελλήνια διάσταση, είναι στοιχεία που συνθέτουν μια εμφανή προσπάθεια του κ.κ. Χρυσοστόμου να απευθυνθεί σε εθνικό ακροατήριο.

Προσπάθεια που σχετίζεται με την πολλαπλώς διατυπωθείσα εκτίμηση εκκλησιαστικών κύκλων ότι ο Μητροπολίτης Πατρών έχει βλέψεις για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Η χρονική συγκυρία δε της προσπάθειας χτισίματος ενός «εθνικού» προφίλ του μητροπολίτη Πατρών, σχετίζεται, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, με το γεγονός ότι φαίνεται να πλησιάζει η ώρα που θα αναζητηθεί διάδοχος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με δεδομένο ότι η επιβαρυμένη υγεία του 83χρονου αρχιεπισκόπου, έπειτα και από την πρόσφατη περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, ενδέχεται να τον οδηγήσει σε παραίτηση.

Την ίδια στιγμή προβληματισμό και σχόλια έχουν προκαλέσει στην Πάτρα τόσο η παρέμβαση του μητροπολίτη Χρυσοστόμου και του υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε την πόλη, όσο και του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον δήμαρχο Πατρέων εφιστώντας την προσοχή για πιθανό κίνδυνο από εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ανδρέα, εν μέσω κορωνοϊού.

Τα σχόλια εστίαζαν στο γεγονός ότι καθώς ήδη βρισκόμαστε σε lockdown με τις εκκλησίες κλειστές, δεν υπήρχε λόγος να διαμορφωθεί ένα κλίμα επικινδυνότητας για την πόλη, αναντίστοιχο των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στην περιοχή, δίνοντας το δικαίωμα σε κάποιους να μιλήσουν ακόμη και για στοχοποίησή της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις