Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Δήμαρχο Πατρέων και Περιφερειάρχη και το μήνυμα του Μητροπολίτη ενόψει Αγ. Ανδρέα

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Δήμαρχο Πατρέ...

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών ενόψει Αγ. Ανδρέα

Τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα τιμά η Πάτρα στις 30 Νοεμβρίου ωστόσο λόγω κορωνοϊού επισημαίνεται η ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός και ουσιαστικά ο εορτασμός δεν θα έχει καμία σχέση με αυτούς των προηγουμένων ετών. Ενόψει της γιορτής ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

 Επεσήμανε μάλιστα ιδιαίτερα το γεγονός ότι "το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό".

Επίσης  στην Πάτρα αναμένεται το Σάββατο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει της γιορτής για το ζήτημα της τήρησης των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ειδική αναφορά για την τήρηση των μέτρων ενόψει της γιορτής του Πολιούχου της Πάτρας έκανε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατατάσσοντας μάλιστα την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Στην Πάτρα αύριο ο Μ. Χρυσοχοΐδης- Συνάντηση με τον Μητροπολίτη για την γιορτή του Αγ. Ανδρέα

 

Στην Πάτρα μεταβαίνει αύριο το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα έχει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι η Αχαΐα είναι μεταξύ των επτά πιο επιβαρυμένων περιοχών της χώρας σε ό,τι αφορά την Covid-19 και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση, που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, πράγμα το οποίο φαίνεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε συστάσεις για την τήρηση των μέτρων στον δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση να μην γίνει φέτος μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα. Ο υπουργός θα έχει σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στο αστυνομικό μέγαρο, στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από τα στελέχη της Αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ο διευθυντής της ΥΠΕ, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

 

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα, για τον περιορισμό της πανδημίας γενικώς και θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία για αυστηρούς ελέγχους και την εφαρμογή των μέτρων.

Μετά την σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται ότι θα κάνει δηλώσεις, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

 

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων 

ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφους για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επεσήμανε:

«Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο Δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.

Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του Δήμου αλλά της Μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κλπ.

Το θέμα της διασποράς του κορονοϊού  το θέσαμε από χθες, ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας, στη εκδήλωση έξω από την 6η ΥΠΕ όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.


Παράλληλα η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ, για να προστατευθεί η υγεία του λαού. Μέτρα που έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί για να μην είναι οι συμπολίτες μας με την πλάτη στον τοίχο».   

 

 
  

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών

Σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για τον φετινό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ανδρέα, Πολιούχου της Πάτρας, με τους περιορισμούς που επιβάλλουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Κάνετε τόν ἐφετινό ἑορτασμό ὑπόθεση βαθειᾶς ἐσωτερικῆς περισυλλογῆς".

Κάνετε τόν ἐφετινό ἑορτασμό ὑπόθεση βαθειᾶς ἐσωτερικῆς περισυλλογῆς, προσευχῆς καί κατανύξεως καί ἑνώσατε ἀπό ἐκεῖ πού θά εὑρίσκεσθε τήν προσευχή σας, μέ τήν ἰδική μας πού θά προσφέρεται στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου καί ἐνώπιον τοῦ φρικτοῦ Θυσιαστηρίου. Ὁ Ἃγιος Ἀπόστολος Ἀνδρέας θά εἶναι στό σπίτι σας, στό τραπέζι σας, γιατί δέν ἒλειψε ποτέ ἀπό τήν καρδιά σας.

Και προσθέτει σε άλλο σημείο: 

Μακάρι νά μποροῦσα καί ἐγώ νά δῶ τά πρόσωπά σας μέ τά αἰσθητά μου μάτια, τήν ὣρα πού θά λειτουργῶ, ὃπως, εὐτυχῶς, ἓνεκα τῆς δωρεᾶς τοῦ Θεοῦ, μέσῳ τῶν συγχρόνων μέσων δύνασθε νά βλέπετε ἐσεῖς τό πρόσωπό μου, συμμετέχοντες προσευχητικά, ἀπ’ ὃπου καί ἂν εὑρίσκεσθε, στήν Θεία Λατρεία. Ὃμως εἶστε στίς ἱερές Λατρευτικές συνάξεις ὃλοι μαζί μου καί θά εἶσθε ὃλοι παρόντες νοερῶς κατά τήν ἑορτή τοῦ Ἁγίου μας καί θά ἀτενίζω τά πολυαγαπημένα εἰς ἐμέ πρόσωπά σας μέ τά μάτια τῆς ψυχῆς, μέ τά πνευματικά μου μάτια ἐνώπιόν μου.

 Σ’ αὐτή τή γιορτή ἂς ποθήσωμε περισσότερο ὃ,τι στερούμεθα˙, τόν οὐρανό, τήν Θεία Λατρεία, τόν Θεό καί τόν Ἃγιο Ἀπόστολο Ἀνδρέα, τούς ἀνθρώπους. Ἂς ἀγκαλιάσωμε μέ τό νοῦ καί τήν καρδιά μας τούς ἀδελφούς μας πού νοσοῦν καί εὑρίσκονται στίς μονάδες ἐντατικῆς θεραπείας, ἢ σέ ἂλλες κλινικές τῶν νοσοκομείων μας, τούς Ἰατρούς καί Νοσηλευτές, πού μέ κόπους πολλούς καί ἀγρυπνίες στέκονται στό προσκέφαλο τῶν ἀσθενῶν. Ἂς λιτανεύσωμε ἀντί τῆς αἰσθητῆς κατ’ ἒτος λιτανείας, κατά τήν πανήγυρη τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου, αὐτή μας τήν ἀγάπη καί ἂς προσευχηθοῦμε γιά ὃλους τούς ἀνθρώπους, ὑποσχόμενοι στόν Κύριό μας ὃτι θά μετανοήσωμε  διά τά πολλά ἡμῶν παραπτώματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις