Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε μόνη με έναν εισβολέα στην κρεβατοκάμαρά της

Φωτο: Netflix- "The Crown"

Φωτο: Netflix- "The Crown"

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ένα επεισόδιο της σειράς του Netflix "The Crown" θυμίζει το πραγματικό περιστατικό

Μία παράξενη εισβολή που έγινε το 1982 στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ καταπιάνεται η σειρά του Netflix “The crown” στο πέμπτο επεισόδιο της.

Το επεισόδιο με τίτλο ''Fagan'' και όσα παρακολουθούμε σε αυτό το επεισόδιο συνέβησαν πραγματικά.  Πιο συγκεκριμένα  συνέβη στις 9 Ιουλίου του 1982, όταν ο  34χρονος, τότε, Michael Fagan, πήδηξε πάνω από τα κάγκελα του παλατιού και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος από τους άντρες ασφαλείας και για την ακρίβεια αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το έκανε. Αλλά κατά τη δεύτερη φορά ήταν που μπήκε και στο δωμάτιο της Ελισάβετ. 

Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε καμία συνομιλία- Μόλις η Ελισάβετ είδε τον άγνωστο άνδρα έτρεξε έξω να βρει βοήθεια

Ήταν πρωί, γύρω στις 6:45, ο Fagan αφού πέρασε από την αυλή, μπήκε στο ισόγειο του παλατιού από ένα παράθυρο που δεν είχε κλειδωθεί. Βρέθηκε στο δωμάτιο με τη συλλογή γραμματοσήμων του βασιλιά Γεώργιου V αξίας εκατομμυρίων. Ο συναγερμός χτύπησε δύο φορές αλλά οι άντρες ασφαλείας τον απενεργοποίησαν νομίζοντας πως ήταν λάθος.

Ο Fagan έφυγε από το δωμάτιο, βγήκε από το παράθυρο απ' όπου μπήκε και από ένα σωλήνα σκαρφάλωσε στον πάνω όροφο. Μέσα από ένα επίσης ανοιχτό παράθυρο μπήκε ξανά στο κτήριο, έκανε γύρω του χώρου, μπήκε σε ένα δωμάτιο, έσπασε ένα τασάκι και μετά μπήκε στο δωμάτιο της Ελισάβετ γύρω στις 7:15. 

Στο επεισόδιο της σειράς του Netflix, τον βλέπουμε να ξυπνά τη βασίλισσα ανοίγοντας τις κουρτίνες και, στη συνέχεια αρχίζει μια συζήτηση μαζί της παρά τις προσπάθειες της να καλέσει την ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, παρόλο που έτσι αντιλήφθηκε την παρουσία του διαρρήκτη, δεν ακολούθησε καμία συνομιλία. Αντιθέτως, μόλις τον είδε η Ελισάβετ έτρεξε έξω να βρει βοήθεια. 

  • Μιλώντας στην εφημερίδα The Independent το 2012, ο Fagan είπε: 

''Όταν μιλά, είναι λες και είναι η πιο ακριβή πορσελπάνη που σπάει. Ήταν σε διπλό κρεβάτι αλλά μονό δωμάτιο, κοιμόταν μόνη της'' λέει και διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να μιλά με τη βασίλισσα. ''Δεν συνέβη αυτό. Με προσπέρασε και έτρεξε έξω από το δωμάτιο, με τα μικρά γυμνά πόδια της στο πάτωμα''. 

Η πρώτη του εισβολή, ωστόσο, έγινε ένα μήνα πριν, τον Ιούνιο, όταν μπήκε στο δωμάτιο του Καρόλου και δοκίμασε από το κρασί του, αλλά και το δωμάτιο 108 όπου κρατούσαν τα δώρα του κόσμου για το μωρό που περίμενε τότε η Diana, τον William. Μετά κάθησε στο θρόνο της βασίλισσας.  ''Μπήκα στο δωμάτιο του Καρόλου και δοκίμασα ένα κρασί. Ήταν φτηνό Καλιφορνέζικο. Ήταν πιο δύσκολο να βγω από το παλάτι απ' ό,τι ήταν το να μπω. Στο τέλος βρήκα μια πόρτα και βγήκα στους πίσω κήπους'' συνέχισε στην ίδια συνέντευξη. 

Ούτε ο ίδιος ξέρει τι τον ώθησε να εισβάλει στο παλάτι αφού ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Και παρ' όλα αυτά, δεν συνελήφθη ποτέ για παράνομη είσοδο στο παλάτι αφού κάτι τέτοιο τότε δεν ήταν ποινικό αδίκημα. Αντιμετώπισε, ωστόσο, κατηγορίες κλοπής για του μπουκάλι κρασί. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight