Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Ολυμπιακοί Αγώνες Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διαδικτυακή εκδήλωση από την "Ώρα Πατρών": Η κρίση του COVID-19 στους ΟΤΑ, η διαχείρισή της και η επόμενη μέρα

Διαδικτυακή εκδήλωση από την "Ώρα Π...

Στόχος της εκδήλωσης είναι να καταγραφούν οι προκλήσεις και νέες προτεραιότητες που έχουν εκ των πραγμάτων τεθεί στους ΟΤΑ

Η παράταξη Ώρα Πατρών στο Δήμο Πατρέων θα διοργανώσει την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η κρίση του COVID-19 στους ΟΤΑ, η διαχείρισή της και η επόμενη μέρα. Στόχος της εκδήλωσης είναι να καταγραφούν οι προκλήσεις και νέες προτεραιότητες που έχουν εκ των πραγμάτων τεθεί στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με την εκδήλωση:

"Οι ΟΤΑ στην πρωτοφανή αυτή υγειονομική κατάσταση άλλαξαν σχεδιασμούς και έβαλαν άλλες προτεραιότητες για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυξήθηκαν οι ανάγκες για οικονομικούς πόρους, στην καθαριότητα, τον κοινωνικό τομέα, οι έκτακτες ανάγκες σε προσωπικό, παροχή υγιών συνθηκών ασφαλείας και μέσων σε εργαζόμενους, στην βοήθεια και εξυπηρέτηση των δημοτών ενώ αντίθετα καταβαραθρώθηκαν τα έσοδα. Η επιχορήγηση από την κυβέρνηση μειώθηκε.

Οι ΟΤΑ είναι η πιο κοντινή μορφή εξουσίας των πολιτών, ο πιο κοντινός βαθμός διοίκησης. Το 2021 οι ΟΤΑ βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ολοκλήρωσης προγραμμάτων που είχαν σχεδιαστεί βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την διαχείριση της πανδημίας. Σημαντικά έργα υποδομών με αναπτυξιακό περιεχόμενο έχουν μείνει «πίσω» για τη Δυτική Ελλάδα, τι θα γίνει με τα έργα; Ποιες οι προτεραιότητες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού;

Η σύνταξη των οικονομικών προϋπολογισμών και η προοπτική εκτέλεσης τους είναι ιδιαίτερα αμφίβολη αφού πολλοί δήμοι έχουν διαθέσει αρκετά κονδύλια για τον COVID-19.

Από την εκδήλωση θα διερευνηθούν τρόποι, καλές πρακτικές και δημιουργία κοινών διεκδικήσεων που μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή οι διοικήσεις των ΟΤΑ σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης να προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε τα βήματα μας στην μετά COVID-19 εποχή."

Στην διαδικτυακή εκδήλωση θα συμμετέχουν οι: Γιώργος Ρώρος Επικεφαλής της Ώρας Πατρών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης Αν. Τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Κορκολής, πρ. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΣΠΑ, Δ/ντης Ανάπτυξης του Ινστιτούτου ΕΝΑ, Σύμβουλος του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα για θέματα Ανάπτυξης και Οικονομίας, Απόστολος Κατσιφάρας Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Λέντζας Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Νίκος Κοτσώνης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Τουρισμού-Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Πύργου, Γιώργος Σιαμαντάς Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπάκτου-Μέλος της ΠΕΔ Δ.Ε., Σταύρος Καμμένος Επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο Δήμο Αγρινίου και παρεμβάσεις θα γίνουν από τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο Ιατρός Δ/ντης Κέντρου Υγείας Πατρών, Θόδωρο Γκοτσόπουλο Συντονιστής Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταματία Τσουμέα Επικεφαλής παράταξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΑΣΚ ΟΤΑ, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ζωγράφου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» Ηλέκτρα Βισκαδουράκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις