Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελπιδοφόρα νέα από το εμβόλιο της Moderna: Στο 95% η αποτελεσματικότητά του

Ελπιδοφόρα νέα από το εμβόλιο της Modern...

Αν το εμβόλιο της Moderna εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), η ταχύτητα της ανάπτυξης το εμβολίου θα είναι επιστημονικός θρίαμβος

Ο αγώνας δρόμου των διεθνών φαρμακευτικών για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο στη μάχη κατά του κορωνοϊού αποδίδει αποτελέσματα με την αμερικανική Moderna να ανακοινώνει πως το εμβόλιο που έχει δημιουργήσει και δοκιμάζει -βρίσκεται στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών- έδειξε αποτελεσματικότητα 95%. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει τώρα να υποβάλει αίτηση στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, για έγκριση έκτακτης ανάγκης τις επόμενες εβδομάδες.

Θυμίζουμε πως παρόμοια αποτελέσματα ανακοίνωσε πριν από μια εβδομάδα η Pfizer. Θετικές είναι και οι εκθέσεις για το Ρώσικο Sputnik V. Ωστόσο, το εμβόλιο της Moderna ίσως αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό από αυτό της Pfizer, διότι μπορεί να διατηρηθεί πιο εύκολα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (έως 6 μήνες σε -20 βαθμούς και για ένα μήνα από 2-8 βαθμούς). Υπενθυμίζει ότι της Pfizer θα πρέπει να διατηρηθεί στους -80 βαθμούς. Επομένως, το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διοχετευτεί πιο εύκολα και να καλύψει διπλάσιο αριθμό ατόμων.

Το εμβόλιο της Moderna δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει εκτός ΗΠΑ πριν το 2021. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα έχει 20 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες να αποσταλούν στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του 2020 και ελπίζει να κατασκευάσει 500 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο δόσεις παγκοσμίως τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο υπάρχει αβεβαιότητα για το πότε θα είναι διαθέσιμο προς όλους, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Συγκρατημένος ο ΠΟΥ

Ένα εμβόλιο δεν θα σταματήσει από μόνη της την πανδημία του κορωροϊού δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των μολύνσεων σε όλο τον κόσμο το Σάββατο έφτασαν σε νέο αρνητικό ρεκόρ.

«Από την αρχή της πανδημίας Covid-19, γνωρίζαμε ότι ένα εμβόλιο θα ήταν απαραίτητο για τον έλεγχο της πανδημίας. Αλλά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ένα εμβόλιο θα συμπληρώσει τα άλλα εργαλεία που διαθέτουμε και όχι να τα αντικαταστήσει», ανέφερε ο Τέντρος Αντάνομ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις