Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

To βιβλίο της καραντίνας: Η τέχνη του να μεγαλώνεις από την Caroline de Megrait

To βιβλίο της καραντίνας: Η τέχνη του να...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Διασκεδαστικές μαρτυρίες από τη διάσημη γαλλίδα για όσες δεν τις αποκαλούν πια Mademoiselle

Mια πρόταση για ανάγνωση εφόσον βρείτε ελεύθερο χρόνο λόγω lockdown:

 Η Caroline de Megrait, πρέσβειρα της Chanel από το 2013, μοντέλο, style icon, μουσική παραγωγός και ακτιβίστρια- καθώς μάχεται για τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών -μας καλεί να διαβάσουμε ένα εγχειρίδιο της τέχνης του να μεγαλώνεις με τη δική της υπογραφή. «Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη» τιτλοφορείται το νέο, πολυσυζητημενο της βιβλίο μετά το best seller «Πώς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι». Μαζί με τη Sophie Mas μιλούν για όλα όσα σκέφτονται, νιώθουν και συμβουλεύουν οι έξυπνες και έμπειρες, μεγαλύτερες γυναίκες για τη ζωή, την ομορφιά, τον έρωτα, την οικογένεια  κ.α. Με χιούμορ, ανατρεπτικό ύφος και σύντομες αφηγήσεις, σκιαγραφούν τα διαφορετικά στάδια της ενηλικίωσης με τη ματιά της μποέμ, μοντέρνας τύπισσας. 

Γιατί τα πράγματα δεν είναι πια ίδια όταν ένας τριαντάρης εμφανίζεται στο πάρτι και δε σου ρίχνει ούτε μια ματιά… Ούτε όταν ξυπνάς νιώθοντας υπέροχα και όλοι σού λένε πόσο κουρασμένη δείχνεις. Αλλά και όταν ξέρεις πως έχεις πια μεγαλώσει και όπου κι αν πας δε βλέπεις την ώρα να γυρίσεις σπίτι.

Κάτοικος της συνοικίας Pigalle, η Maigret ήθελε να περιγράψει με αστεία στιγμιότυπα και προσωπικές μαρτυρίες τι συμβαίνει με το πέρασμα του χρόνου, καθώς όλες, μετά τα 40 «καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε μια καινούργια πραγματικότητα». Ανήκουμε πια σε όσες τις αποκαλούν «Madame» και όχι «Mademoiselle», αναφέρει.

 

 

«Δεν είμαι σίγουρη αν είναι ταμπού, αλλά σίγουρα οι γυναίκες δεν θέλουν να συζητάνε ανοιχτά το ότι μεγαλώνουν. Εγώ πλέον είμαι πολύ πιο ήρεμη, έχω μάθει να ζω στο σήμερα και να απολαμβάνω κάθε στιγμή. Μέχρι πρότινος με απασχολούσε βασανιστικά το επόμενο βήμα στην καριέρα μου, στην προσωπική μου ζωή, σε όλα. Κάτι που πλέον συνειδητοποιώ ότι είναι χαζό» έχει εξηγήσει στη Vogue. «Οι σχέσεις πλέον είναι επιβαρυμένες. Οι άνθρωποι έχουν πρώην συζύγους, παιδιά από άλλους γάμους, δουλεύουν πολλές ώρες… Ο έρωτας όμως είναι ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο. Ποτέ δεν χάνεται η ευκαιρία σε αυτόν» αισιοδοξεί.

 Προερχόμενη από αριστοκρατική οικογένεια της Βουργουνδίας, η 45χρονη συγγραφέας έχει επιλέξει τη συμβίωση και όχι το γάμο με το σύντροφό της. Είναι διάσημη, επιδραστική προσωπικότητα στο Ιnstagram με 1 εκατομμύριο ακόλουθους και μια από τις πιο stylish και καλοντυμένες Γαλλίδες. To πλατύ της χαμόγελο απογειώνει την ανεπιτήδευτη κομψότητά της. (Μπορεί να «δέσει» υπέροχα ένα τζιν Levi’s  με καπαρντίνα Hermès ή Chanel σακάκι αλλά και ένα αντρικό παντελόνι h&m με το παλιό της καμηλό παλτό).

 

*«Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη -Older but better, but οlder» (εκδόσεις Bell) 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View