Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Τούρκοι αστυνομικοί, στελέχη του PKK, σε λέμβο μεταναστών

Ηλεία: Τούρκοι αστυνομικοί, στελέχη του ...

Οι πολιτικοί πρόσφυγες, μιας κι αναμένεται να αιτηθούν πολιτικού ασύλου, ήρθαν στην Ελλάδα με το αλιευτικό σκάφος “NEMO”

Συναγερμός σήμανε στην Κρατική Ασφάλεια, καθώς σε λέμβο μεταναστών που έφτασε στο Κατάκολο Ηλείας επέβαιναν κατά δήλωσή τους 20 Τούρκοι αστυνομικοί, 10 Κούρδοι του PKK, πανεπιστημιακοί, βουλευτής κι ένας δημοσιογράφος, άπαντες κυνηγημένοι από το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία. Οι πολιτικοί πρόσφυγες, μιας κι αναμένεται να αιτηθούν πολιτικού ασύλου, ήρθαν στην Ελλάδα με το αλιευτικό σκάφος “NEMO”.
Οπως αναφέρει το ilialive που αποκαλύπτει την είδηση, η παρουσία στελεχών της ΕΥΠ ανάμεσα στους Λιμενικούς στο Κατάκολο για δεύτερη φορά, φανερώνει πως οι ελληνικές Αρχές περνούν από «κόσκινο» τις λέμβους των μεταναστών που εντοπίζονται σε Αιγαίο και Ιόνιο. Δεν είναι μόνο οι διακινητές που ερευνώνται σε κάθε τέτοιο σκάφος, αλλά και οι επιβάτες που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολίτες της «άσπονδης» γειτόνισσας Τουρκίας.

 

Μεταξύ των 65 επιβατών, είναι 20 Τούρκοι αστυνομικοί - «Γκιουλενιστές» όπως λένε στην χώρα τους και 10 Κούρδοι του PKK, που θέλησαν μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ (κυρίως κουρδικής καταγωγής και αυτοί), να διαφύγουν στην Ιταλία και την Ευρώπη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις