Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έρχεται το PATras ON Dance Festival στις 13 με 15 Νοεμβρίου

Έρχεται το PATras ON Dance Festival στις...

Με Ζωντανές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων καθώς και Διαδικτυακές Παραστάσεις

Το Φεστιβάλ χορού PATras ON, μέσα από ζωντανές και διαδικτυακές παραστάσεις σε παραγωγή της χορογράφου Τατιάνας Λοβέρδου/Salto Futuro, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζεται για τις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2020 με σκοπό να δώσει πνοή στην τέχνη του χορού στην πόλη της Πάτρας και την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει παραστάσεις με σύγχρονη αντίληψη και αισθητική.

Στις ζωντανές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πάτρας (αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν απαγορεύσεις) θα παρουσιαστούν δύο νέα έργα από τους αναγνωρισμένους Χορογράφους, Γιάννη Αντωνίου, Andrius Mulokas και την Τατιάνα Λοβέρδου και την ομάδα Salto Futuro ενώ μετά τη συγκινητική αποδοχή του κοινού στην περσινή παράσταση ο Τίμος Ζέχας θα παρουσιάσει σε επανάληψη το έργο Solo1.

O Γιάννης Αντωνίου και ο Andrius Mulokas, δημιουργούν γύρω από την έννοια της αδράνειας. Ένα άκρως physical χορευτικό έργο. Πώς φτάνουμε στην ιδέα της επίτευξης της ηρεμίας; Μία κατάσταση που είναι ζωτικής σημασίας για να επαναφέρουμε τον εαυτό μας πριν προχωρήσουμε. Τι μας κινεί, γιατί και προς ποια κατεύθυνση;

Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Salto Futuro της Τατιάνας Λοβέρδου θα παρουσιάσει την αμιγώς χοροθεατρική παραγωγή «Η Επιστροφή». Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από τρείς γυναικείες προσωπικότητες της Ιστορίας και του Μύθου που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την απώλεια.Τρεις χορεύτριες και δύο ηθοποιοί συνομιλούν με τον πεζό ποιητικό λόγο του Γιάννη Ρίτσου, την αυτοβιογραφία της Ισιδώρας Ντάνκαν και το ημερολόγιο της Αννας Φράνκ. Ο λόγος και η κίνηση φιλτραρισμένα από την προσωπική αλήθεια των ερμηνευτριών, συνδέουν το παρελθόν με το παρόν.

Τα αδιέξοδα τραγικά και τα ερωτήματα αναπάντητα. Όμως η Τέχνη φωτίζει όλες τις κρυφές πτυχές, χαρές και ανομολόγητα συναισθήματα. Η ελπίδα, το χιούμορ και η αυτοέκφραση πιέζουν. Εκεί ίσως γεννιέται και η λύτρωση.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Συλληψη-Χορογραφία: Τατιάνα Λοβέρδου

Σύνθεση Κειμένων: Μαίρη Σιδηρά

Μουσική: Ezio Bosso, Max Richter, Abel Korzeniowski

Eρμηνεύουν: Πέπη Παπαδοπούλου, Μαρία Κίκινα, Δώρα Τσάγκα, Εβίνη Παντελάκη,Τατιάνα Λοβέρδου.

Τα κείμενα είναι παρμένα από την Επιστροφή της Ιφιγένειας του Γιάννη Ρίτσου, την Αυτοβιογραφία της Ισιδώρας Ντάνκαν και το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζοντας την δημιουργική διαφορετικότητα θα παρουσιάσει μέσα από Διαδικτυακές Παραστάσεις, έργα από τους διεθνώς αναγνωρισμένους Χορογράφους: Ιωάννη Μανταφούνης (Ελλάδα/Ελβετία), Evann Siebens (Καναδά), Στέφανο Μπιζά (Ελλάδα/Δανία) και Prumsodun Ok (Καμπότζη).

Οι Διαδικτυακές Παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 13-15 Νοεμβρίου στην Ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και στο Facebook: PATras ON-Dance Festival.

Ώρες έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 9 μμ., Κυριακή 8 μμ.

Εισιτήρια: 10 ευρώ, www.ticketservices.gr

Curation: Γιάννης Αντωνίου

Φωτ.: Emilios Marinos.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture