Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Πώς «μεταμορφώνονται» καφέ και εστιατόρια της Πάτρας για ν' αντέξουν τον χειμώνα

Κορωνοϊός: Πώς «μεταμορφώνονται» καφέ κα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι αλλαγές που κάνουν οι επιχειρηματίες στα μαγαζιά τους

Αλλάζουν τα μαγαζιά της εστίασης στην Πάτρα προκειμένου να «αντέξουν» τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να ανταπεξέλθουν το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Φυσικά το πιο σημαντικό είναι να είναι τέτοια η πορεία της πανδημίας στην περιοχή ώστε να μην οδηγηθεί σε ολικό lockdown, πράγμα που θα σημαίνει και το κλείσιμο της εστίασης. 

Να σημειώσουμε ότι από χθες, Τρίτη, ισχύουν νέα μέτρα στην εστίαση με τα μαγαζιά να κλείνουν στις 23:30.

«Το βράδυ της Τρίτης, πρώτη μέρα εφαρμογής νέων μέτρων, υπήρχε αμηχανία. Ήμασταν όλοι μαγκωμένοι. Η αστυνομία ήταν παντού, στο δικό μου μαγαζί, βρισκόταν 23:28» αναφέρει στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας. Παράλληλα τονίζει ότι ήταν απαίτηση των επαγγελματιών του χώρου να τηρηθούν τα μέτρα από όλους.

Τα μαγαζιά αλλάζουν για να αντέξουν- «Ακόμα και 3-4 καρέκλες παραπάνω, είναι σημαντικές για την επιβίωση ενός μαγαζιού»

Όπως εξήγησε ο κ. Στεργίου, οι επιχειρηματίες της εστίασης «μεταμορφώνουν» τα μαγαζιά τους προκειμένου να αντέξουν την περίοδο του χειμώνα. Φυσικά αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα. Φαίνεται όμως ότι οι αλλαγές είναι μονόδρομος. 

Οι κλειστοί χώροι ευνοούν την εξάπλωση του κορωνοϊού  με τον καφέ και τον φαγητό σε εξωτερικό χώρο να είναι πολύ καλύτερη λύση. Έτσι πολλοί αποφασίζουν να φτιάξουν στέγαστρα για να προστατεύουν τα τραπέζια τους από τη βροχή ενώ αποφασίζουν να αγοράσουν και επιπλέον σόμπες εξωτερικών χώρων. Να σημειώσουμε ότι αν και οι επιχειρηματίες ήξεραν, όπως λέει ο κ. Στεργίου, ότι θα επιδοτηθούν από το κράτος έτσι ώστε να προμηθευτούν ειδικά θερμαντικά σώματα για εξωτερικούς χώρους, κάτι που τελικά  δε θα γίνει.

Κάποιοι προχωρούν σε αντικατάστασή των τραπεζοκαθισμάτων και επιλέγουν πιο στενά έτσι ώστε να κερδίζουν αποστάσεις και να μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους θαμώνες. «Ακόμα και 3-4 καρέκλες παραπάνω, είναι σημαντικές για την επιβίωση ενός μαγαζιού». Όπως αναφέρει ο κ. Στεργίου, αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια από τους επιχειρηματίες του χώρου να μειωθεί ο διαθέσιμος χώρος για τους πελάτες, όσο το δυνατόν λιγότερο. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν όσα μαγαζιά είναι μικρά και δεν έχουν καθόλου, μα καθόλου, εξωτερικό χώρο» λέει.

Τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή για την εστίαση, στην Αχαΐα

Στην εστίαση, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό καθώς και για το κοινό κατά την αναμονή, 6 άτομα ανά τραπέζι και πληρότητα έως 50% της δυναμικότητας βάσει της άδειας. Επιπλέον οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων ορίζονται από την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Και στο επίπεδο Α θα ισχύσει περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας, θα παραμένουν δηλαδή τα καταστήματα εστίασης κλειστά από τις 23.30 έως τις 5.00 πμ, με εξαίρεση τo take away και τo delivery, ενώ ισχύει καθολική απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες αυτές και απαγόρευση κάθε είδους ζωντανής μουσικής.

 

 

Τα πρόστιμα το πρώτο βράδυ των νέων μέτρων 

Βροχή… προστίμων το βράδυ της Τρίτης στην Πάτρα και τη Δυτική Αχαϊα. Οι αστυνομικοί που βγήκαν στους δρόμους λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ οπότε και έκλεισαν τα καταστήματα βεβαίωσαν πρόστιμα για μη χρήση  μάσκας σε πολίτες αλλά και σε έξι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Τα έξι καταστήματα που βρίσκονται στην Πάτρα αλλά και στη Δυτική Αχαϊα υποχρεώθηκαν να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους.
 
Η ανακοίνωση της αστυνομιας
Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, επιβλήθηκαν έξι διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και ισάριθμες
αναστολές λειτουργίας ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση υγειονομικών μέτρων σε ότι αφορά την πρόληψη της διασποράς του Κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις