Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο κορωνοϊός «έφαγε» και τα live στην Πάτρα - Το "αποτύπωμα" στη διασκέδαση και την εστίαση

Ο κορωνοϊός «έφαγε» και τα live στην Πάτ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν και σταμάτησαν

"Κομμένα" και στην Πάτρα και την Αχαΐα είναι από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου τα μουσικά live σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό γεγονός που επιφέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμα στον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου.

Πέρα από τα αμιγώς νυχτερινά κέντρα που λειτουργούσαν μόνο με ζωντανή μουσική, υπάρχουν οι "μεικτοί" χώροι που φιλοξενούν και live ενω πολλά μικρά καταστήματα εστίασης (ουζερί κλπ) φιλοξενούσαν κάποιες ημέρες της εβδομάδας μικρά μουσικά σχήματα, γεγονός που λειτουργούσε θετικά στον τζίρο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια ανθούν τα live μουσικά προγράμματα σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής με ρεπορτόριο και σχήματα που καλύπτουν από ροκ και έντεχνο, μέχρι ρεμπέτικο.

Για το χρονικό διάστημα που η Πάτρα και η Αχαΐα ήταν στην κίτρινη ζώνη του υγειονομικού χάρτη όταν αυτός διέθετε τέσσερις ,(πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη), τα καταστήματα έκλειναν στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα και επιτρεπόταν η διεξαγωγή live. Μάλιστα κάποιοι ξεκίνησαν προ ημερών τις live μουσικές βραδιές, ωστόσο δεν πρόλαβαν καλά, καλά να ξεκινήσουν και σταμάτησαν.

Κι αυτό γιατί με βάση τον νέο υγειονομικό χάρτη, ο οποίος έχει τρία "επίπεδα" (επιτήρησης, κίτρινο, αυξημένου κινδύνου, κόκκινο, συναγερμού, γκρι) η Αχαΐα εντάσσεται στο Α επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο) και πλέον δεν επιτρέπεται η ζωντανή μουσική.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου εξηγεί στο thebest.gr πως τα νυχτερινά κέντρα που είναι περίπου δέκα στην περιοχή καταστρέφονται γιατί κυριολεκτικά ζούσαν από τα live. Ως προς εκείνα τους χώρους που είναι μεικτοί (φαγητό, ποτό και live) και είναι τουλάχιστον άλλοι τόσοι ή τα μικρά κουτούκια μεζεδοπωλεία κλπ τα οποία έφερναν μικρά σχήματα και είναι πάνω από 100, η εξέλιξη τους αφαιρεί το κέρδος τους. Η διακοπή των live  είναι πλήγμα που συμπαρασύρει και άλλες κατηγορίες εργαζομένω όπως μουσικοί, djs, κάβες. Ουσιαστικά συμπαρασύρει μαι προμηθευτική αλυσίδα και έναν κύκλο εργασιών που είναι διακριτού μεγέθους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Επίπεδο Α: Επιτήρηση ΕΣΤΙΑΣΗ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, καθώς και από το κοινό κατά την αναμονή (όχι όμως των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα ή μπαρ)

» 6 άτομα ανά τραπέζι
» Πληρότητα 50% της δυναμικότητας
» Αποστάσεις τραπεζο-καθισμάτων (σχετική ΚΥΑ)

» Κλειστά 23:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ) / Απαγόρευση ζωντανής μουσικής

Επίπεδο Α: Επιτήρηση

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ
(μόνο καθήμενοι σε τραπέζια)

 

» Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, καθώς και από το κοινό κατά την αναμονή (όχι όμως των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα ή μπαρ)


» Μόνο καθήμενοι
» 6 άτομα ανά τραπέζι

» Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας άνω 300 ατόμων: 50% της δυναμικότητας με μέγιστο 300 καθήμενους

» Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα: 50% της δυναμικότητας με μέγιστο 150 καθήμενους

» Αποστάσεις 1,8μ ανάμεσα στα τραπέζια
» Κλειστά 23:30-05:00 / καθολική απαγόρευση ζωντανής μουσικής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις