Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων την Κυριακή ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Αν...

Την παραμονή, το Σάββατο 31/10 στον εσπερινό θα είναι ο Πρωτοσύγκελος, π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος

Aυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πατρών, στη Δημ. Γούναρη πλησίον της πλατείας Ομονοίας που ανήκει στην ενορία του Παντοκράτορα.

Ο εορτασμός στο ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού θα ξεκινήσει από το απόγευμα του Σάββατου 31/10 όπου στον πανηγυρικό εσπερινό θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών ενώ να προσθέσουμε πως την περασμένη Τετάρτη 28/10/2020 που ήταν η εθνική επέτειος του έπους του ’40 και η εορτή της Αγίας Σκέπης, ο κ. Χρύσανθος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που είναι παρεκκλήσιο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αναφέρθηκε στην ανάμνηση του θαύματος της Αγίας Σκέπης  της Θεοτόκου που συνέβη στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σορού στον ναό των Βλαχερνών καθώς και στον λόγο που μετεφέρθη η εορτή από την 1η Οκτωβρίου στις 28 Οκτωβρίου όπου κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940 ο στρατός που έφευγε για το μέτωπο με την ευχή της μάνας "Παιδί μου στο καλό η Παναγιά κοντά σου" έβλεπαν στις μάχες την Παναγία την Υπέρμαχο στρατηγό να σκέπει και να προστατεύει τον ελληνικό στρατό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις