Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Balenciaga: Αυτό είναι το μέλλον των παπουτσιών- ήδη τα φόρεσε η Ριάννα

Balenciaga: Αυτό είναι το μέλλον των παπ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα σχηματισμένα δάχτυλα που έχουμε δει σε εξειδικευμένα υποδήματα για τρέξιμο, είναι η τελευταία λέξη του pret a porter κατά το Demna Gvasalia

O ιστορικός οίκος Balenciaga έχει συνδεθεί με την σύγχρονη πρωτοπορία στη μόδα από τη στιγμή που τον ανέλαβε ως creative director ο αιρετικός γεωργιανός designer Demna Gvasalia. Αυτός ευθύνεται για την καθιέρωση των χονδροειδών «ugly» αθλητικών παπουτσιών αλλά και για τα sneakers που καταλήγουν σε κάλτσα, τα οποία εξελίχθηκαν σε πελώριο street style trend ξετρελαίνοντας ειδικά τη νεολαία τις τελευταίες σαιζόν. Τώρα αιφνιδιάζει και προκαλεί ακόμα μια φορά. Στην collection fall- winter 2020- 2021, μια από τις πιο avant garde του φετινού χειμώνα, παρουσίασε ένα άλλο είδος παπουτσιών που ήδη έχει αναστατώσει το fashion crowd. Ένα υπόδημα που παραπέμπει πάλι σε κάλτσα αλλά καταλήγει μπροστά σε σχηματισμένα δάχτυλα, δηλαδή σε «θήκες», θυμίζοντας πολύ τα εξειδικευμένα παπούτσια Vibram FiveFinger.

Το εν λόγω μοντέλο που έχουν αγαπήσει οι δρομείς (το έχουμε δει στο Μαραθώνιο της Αθήνας, στο Σπάρταθλο κ.α.) αλλά πρωτίστως δημιουργήθηκε για δύσκολες ορεινές διαδρομές. Το εξωτερικό μέρος του είναι φτιαγμένο από διάτρητη και πολύ εύκαμπτη πολυεστερική λύκρα που μπροστά τεντώνεται και αγκαλιάζει τα δάχτυλα, ενώ πλαισιώνεται στα πλάγια και κάτω από ειδικό πλαστικό. Φοριέται δίχως κάλτσες.

Στον Balenciaga οι άντρες μοντέλα το φόρεσαν σε μαύρο αλλά και σε εκτυφλωτικούς τόνους του κόκκινου και του μπλε, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και μια αναπάντεχη ψηλοτάκουνη εκδοχή. Και ποια τόλμησε να την υιοθετήσει πρώτη; Μα το ατρόμητο style icon Ριάνα!

 Η τιμή των παπουτσιών της πολύκροτης επίδειξης φθάνει τα 1290 δολάρια και δημοσιογράφοι μόδας που τα δοκίμασαν επιμένουν πως αποτελούν «εμπειρία» και «επανάσταση». Περιέγραψαν μια  απολαυστική αίσθηση, σαν το μεταξωτό γάντι που θα φορούσαν στην όπερα. Βέβαια η συζήτηση που έχει «ανάψει» στα media είναι κατά πόσο μπορεί να θυσιαστεί η κομψότητα και η αντικειμενική ομορφιά για την άνεση (όταν ειδικά θυμίζει πόδια σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας).

Πολλές οι αντικρουόμενες απόψεις και γενικά μια…αναστάτωση! Αυτό το design five fingers μας επιτρέπει να τρέχουμε και να σκαραφαλώνουμε σαν… γορίλες της πόλης έχει γραφτεί. Πάντως ο ίδιος ο Gvasalia εβδιαφέρεται περισσότερο για την «διαφορετική» εικόνα παρά για την πρακτικότητα εφόσον ήδη πρόσθεσε τακούνια στο εν λόγω μοντέλο. Μαζί με τους μυτερούς ώμους «μάγισσας» και τα ριχτά «άμφια» η όλη του φετινή συλλογή φαντάζει τόσο νεωτεριστική όσο και αλλόκοτη. Όπως δήλωσε βασίζεται σα βιώματά του από την εκκλησία, καθώς πήγαινε τακτικά και εξομολογούνταν κάθε Σάββατο.Κοιτούσε λοιπόν τους παππάδες και έβρισκε πανέμορφα τα ρούχα και τις γενειάδες τους. Εγιναν το φετίχ του και ήρθε η στιγμή να αναμορφώσει το θρησκευτικό dress code. Mε πόδια και μάτια τεράτων…

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View