Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Το σκανδιναβικό fashion ντουέτο Ganni μας καλωσορίζει στο χαρούμενο σπίτι του στην Κοπεγχάγη

Το σκανδιναβικό fashion ντουέτο Ganni μα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δεν δηλώνουν γνώστες της τέχνης αλλά του προσωπικού γούστου- άνοιξαν την art villa τους στη βρετανική Vogue

Σε μια art villa, που συγκαταλέγεται σε μια ιστορική σειρά σπιτιών του 1865, ζει το ντουέτο του διάσημου και εξαιρετικά δημοφιλούς δανέζικου fashion brand Ganni στην Κοπεγχάγη. H creative director Ditte Reffstrup και ο ιδρυτής της εταιρείας και σύζυγός της Nicolαj Reffstrup μένουν εκεί με τα τρία τους παιδιά αποδεικνύοντας πως στη Σκανδιναβία το design είναι πιο «δημοκρατικό» από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, καθώς άπαντες έχουν μάθει να τους περιστοιχίζει, ως φυσική συνθήκη και όχι ως ελιτίστικο κατόρθωμα. (Το ίδιο άλλωστε πέτυχαν και οι ίδιοι στη μόδα: έκαναν αναγνωρίσιμα τα Scandi girls όσο είναι και τα French girls, δηλαδή κορίτσια με καθιερωμένο style, τα οποία είναι super trendy χωρίς να ξοδεύουν περιουσίες). Όλα τα δωμάτια της φαμίλιας Reffstrup μεταδίδουν χαρά, φρεσκάδα και αισιοδοξία. Το σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε μια συνοικία κοντά στο κέντρο είναι φτιαγμένο από πέτρα και διαθέτει πολλά μεγάλα παράθυρα και μπαλκονόπορτες ώστε να εισρέει στα ενδότερα όσο το δυνατόν περισσότερο φως.  

 

Κόκκινο τούβλο και σκούρο πράσινο χρώμα στο εξωτερικό, πολλά χρώματα στο εσωτερικό. «Αυτή είναι η φιλοσοφία της Ditte. Ξεκίνησε το brand (Ganni) για να δείξει ότι υπάρχει και η πιο χρωματιστή πλευρά της σκανδιναβικής μόδας»», αναφέρει ο Nicolaj. Ολη η διακόσμηση φαντάζει τόσο σύγχρονη όσο και κλασική με δανέζικες επιρροές.

«Νομίζω ότι το σπίτι μας αντικατοπτρίζει το πώς είμαστε ως οικογένεια, αλλά και το πώς εργαζόμαστε στην Ganni.», λέει η Ditte σε πρόσφατη συνέντευξη στη βρετανική Vogue.

Το ζευγάρι αγόρασε το σπίτι το 2018  και  η ανακαίνιση διήρκησε 18 μήνες.  Τα αντικείμενα τέχνης που παρατηρούμε ολόγυρα δεν επιλέχθηκαν με το συμβατικό τρόπο. Παλιά έπιπλα και διακοσμητικά, πολλά από αυτά vintage από flea markets της περιοχής ή κομμάτια από οικεία πρόσωπα βρήκαν τη θέση τους όπως εκφράζει τους οικοδεσπότες.

 «Το μεγαλύτερο μέρος των αντικειμένων τέχνης και επίπλων που έχουμε συλλέξει με την πάροδο των ετών βασίζεται στις σχέσεις μας παρά στις γνώσεις μας σε ότι έχει να κάνει με την τέχνη.», λέει ο Nicolaj. «Συλλέγουμε πράγματα από φίλους μας,  δεν είμαστε επαγγελματίες συλλέκτες τέχνης.»

 «Βλέπουμε πολλούς όμορφους εσωτερικούς χώρους σε περιοδικά που είναι εξαιρετικά καθαροί, αρμονικοί και τακτοποιημένοι.», λέει η Ditte. «Αυτό κάνει μερικούς ανθρώπους να νιώθουν ήρεμοι, αλλά σε εμένα φαίνεται κρύο. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μας φαίνεται σωστό στα δικά μας μάτια και γούστο, αντί να διακοσμούμε με τον τρόπο που μας λέει κάποιος.»

Η κουζίνα – η οποία είναι  σε βιομηχανικό ύφος- με πάγκους από ανοξείδωτο ατσάλι στη μία πλευρά και ντουλάπια από μαόνι εμπνευσμένα από γαλλικές μπρασερί από την άλλη – είναι το δωμάτιο όπου η οικογένεια περνά τον περισσότερο χρόνο της. «Είναι ο αγαπημένος μας χώρος, εδώ ξεκινάμε και τελειώνουμε την ημέρα», λέει η Ditte. «Μαζευόμαστε με φίλους και πίνουμε ένα ποτήρι κρασί ενώ μαγειρεύουμε». Κάτι αντίστοιχο γίνεται στην τραπεζαρία τους, γύρω από ένα mid-century τραπέζι, από τον Δανό κατασκευαστή Børge Mogensen το οποίο αγόρασαν μεταχειρισμένο.

Φωτογραφίες: Enok Holsegård

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View