Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η λέσχη Αναιρέσεις κάνει εκδήλωση το Σάββατο στο τέρμα της Ερμού

Η λέσχη Αναιρέσεις κάνει εκδήλωση το Σάβ...

Το θέμα της εκδήλωσης είναι "Από τον Τεμπονέρα στις καταλήψεις του 2020 - Ιστορία και προοπτική του μαθητικού κινήματος στην Ελλάδα"

Το Σάββατο 24/10/2020 στις 19.15 το απόγευμα η Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας διοργανώνουν στη πλατεία Τριανταφύλλου (τέλος Ερμού, κάτω από την εκκλησία των Εισοδίων) εκδήλωση με θέμα, "Από τον Τεμπονέρα στις καταλήψεις του 2020 - Ιστορία και προοπτική του μαθητικού κινήματος στην Ελλάδα".

Ομιλητές θα είναι οι:

Μιχάλης Παπαμακάριος : μέλος συντονιστικής επιτροπής κατάληψης ΤΕΙ Πάτρας την περίοδο 90' - 91' , μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος,

Ανδρέας Κοσίνας: μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Σε ένα κόσμο που νοσεί οι αγώνες της νεολαίας είναι η ελπίδα για ζωή! Η Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρα σας καλεί σε μία εκδήλωση - αφιέρωμα στο μαθητικό κίνημα.

Ο τελευταίος μήνας έχει σημαδευτεί από τις μαζικές καταλήψεις και των αγώνα των μαθητών για αξιοπρεπείς συνθήκες διδασκαλίας και εκπαίδευση, σηκώνοντας ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να φορτώσει τα βάρη των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του Κορωναιού στον λαό και στην νεολαία, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σας καλούμε λοιπόν να συζητήσουμε για την αναγκαία προοπτική του μαθητικού κινήματος στο σήμερα πιάνοντας το νήμα από παλιότερους σημαντικούς αγώνες που έχει δώσει. Όχι με τη νοσταλγία του παρελθόντος, όχι με τη λογική «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις». Αλλά με τον αέρα που αποπνέουν οι πραγματικές δυνατότητες της εποχής μας. Γιατί οι μαθητές διατυπώνουν με τη δική τους απλή και αδιαμεσολάβητη λογική ότι η εποχή μας αντικειμενικά έχει τη δυνατότητα να τους προσφέρει όλα όσα διεκδικούν και όχι μόνο για τα σχολειά τους.

Η χαραμάδα που άνοιξαν οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών πρέπει να γίνει ρωγμή, ρήγμα, ανατροπή. Με τον αέρα του πραγματικά καινούριου, με τη φρέσκια πνοή της μαθητικής ορμής, με το πάθος για μια εκπαίδευση και μια κοινωνία που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολλών, τονίζεται στην ανακοίνωση των Αναιρέσεων.

* Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Λέσχης (οδός Ζαΐμη 69Α) με περιορισμένο αριθμό θέσεων και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

facebook.com/lesxianaireseispatra/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις