Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Entertaining Beautifully: Το λεύκωμα της Αιρίν Λοντέρ για τις τέσσερις εποχές του χρόνου

Entertaining Beautifully: Το λεύκωμα της...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Art de la table «σε άλλο επίπεδο» από την πριγκίπισσα του κολοσσού ομορφιάς Estee Lauder

Φιγουράρει στη χρυσή λίστα των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών και είναι μια δισεκατομμυριούχος businesswoman, εγγονή της Estee Lauder, ιδρύτριας του διάσημου και πανίσχυρου ομίλου καλλυντικών. Η 50χρονη Αιρίν Λοντέρ (Aderin Lauder), πάντα γλυκιά, «ατσαλάκωτη» και υπέρκομψη, είναι μεν style και image director των εταιρειών της γιαγιάς της, όμως έχει γιγαντώσει την περιουσία της από τη δική της σειρά προιόντων ομορφιάς, αρωμάτων, μόδας και επίπλωσης ονόματι Aerin. Mε έμπνευση τις χαλαρές στιγμές που έχει βιώσει στο πανέμορφο σπίτι της οικογένειάς της στο East Hampton κυκλοφορεί ένα υπέροχο λεύκωμα των πολυτελών εκδόσεων Rizzoli (ειδικευμένων σε βιβλία life style και επώνυμων προσωπικοτήτων). Μας βεβαιώνει λοιπόν πως εάν είστε γεννημένη οικοδέσποινα και διαθέτετε υψηλή αισθητική λατρεύοντας τη φύση, το art de la table δεν εξαρτάται από τα πολλά χρήματα. Ειδικά αυτές τις μέρες που το σπίτι γίνεται αναγκαστικά το κέντρο της ζωής μας, μπορούμε να «δανειστούμε» ιδέες για να το κάνουμε ωραιότερο.

«Στο εξοχικό απολαμβάνουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι αλλά και τα σαββατοκύριακα του φθινοπώρου και του χειμώνα. Ησυχάζουμε από το θόρυβο της Νέας Υόρκης. Στο lockdown είχαμε την ευκαιρία να μαγειρέψουμε νέες συνταγές, να ασκηθούμε στο σπίτι και να κάνουμε περιπάτους. Είναι το μέρος όπου πάντα παρακολουθούσα και παρατηρούσα τη μητέρα και τη γιαγιά μου να φτιάχνουν το τραπέζι» εξηγεί η ίδια.

Στο νέο της βιβλίο μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της σε 4 κεφάλαια, ένα για κάθε εποχή του χρόνου. «Σε κάθε εποχή αλλάζει το στυλ και τα πράγματα με τα οποία διασκεδάζεις. Χρησιμοποιείς διαφορετικά λουλούδια, διαφορετικά χρώματα» σημειώνει.  

«Η άνοιξη λειτουργεί σαν μια καινούργια αρχή για μένα, περισσότερο και από την Πρωτοχρονιά.», γράφει. «Η πρώτη μέρα που δεν χρειάζεται να φοράς το βαρύ χειμερινό παλτό σου, είναι τόσο απελευθερωτική και χαρούμενη». Σε αυτήν την ενότητα, αναφέρεται σε επίσημες και μη εκδηλώσεις, από  τη διακόσμηση έως τις προσκλήσεις,  τα μενού και τι γίνεται όταν ο καιρός δεν είναι σύμμαχος για ένα υπαίθριο event. Εστιάζει στη σημασία της προετοιμασίας ακόμη και για τις πιο απλές συγκεντρώσεις, όπως έναν χαλαρό πρωινό. «Έχει σημασία να περνάς χρόνο με την οικογένεια σου Να είσαι στην κουζίνα σου, να είσαι με άτομα που νοιάζεσαι, μια μικρή ομάδα», υπογραμμίζει.

Το καλοκαίρι, φυσικά, έχει να κάνει με το να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. «Η φύση αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι της έμπνευσής μου, είτε είναι λουλούδια, κοχύλια ή θάλασσα. Νομίζω ότι οτιδήποτε φρέσκο στο τραπέζι δημιουργεί αμέσως μια όμορφη διάθεση. Και θα μπορούσε να είναι ένα μόνο όμορφο λουλούδι – δεν πρέπει πάντα να είναι μπουκέτο.» Το καλοκαίρι σαν εποχή ενδείκνυται και για πιο εναλλακτικές εκδηλώσεις όπως πικνίκ: σε βάρκα ή στην παραλία ακόμα και σε πάρκο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο  το φαγητό να είναι απλό, Να γίνεται το γεύμα απροσδόκητα κομψό χρησιμοποιώντας πετσέτες από λινό και σίγουρα όχι πλαστικά μίας χρήσης, γράφει στο βιβλίο.

Αισθητικά μιλώντας, ιδιαίτερα από άποψη ντεκόρ, το φθινόπωρο προσφέρει μια μεγάλη αλλαγή από την άνοιξη και το καλοκαίρι, και προαναγγέλλει την επιστροφή στο σπίτι. «Διασκεδάζοντας στο σπίτι τείνω να ντύνομαι περισσότερο, να προσθέτω πινελιές χρυσού στο τραπέζι και τους εσωτερικούς χώρους μου και να ανάβω περισσότερα κεριά για να καταπολεμήσω τις λιγοστές ώρες φυσικού φωτός» εξηγεί.

 

Της αρέσει η  το Halloween και διοργανώνει κάθε χρόνο θεματικό πάρτι γενεθλίων για τον γιο της Will, που γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου. «Είναι η τέλεια στιγμή του χρόνου να απολαύσουμε το παιδί που έχουμε μέσα μας με γλυκές λιχουδιές και ιδιότροπες διακοσμήσεις».

Ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου που αναφέρεται στο χειμώνα  είναι αφιερωμένο στις γιορτές. Εδώ εξισορροπεί μια ρουστίκ ημέρα των Ευχαριστιών με τα πλούσια Χριστούγεννα. «Στην οικογένειά μου, που έχει μεγαλώσει τώρα και με τη δική μου οικογένεια, πάντα γιορτάσαμε το Χάνουκα και τα Χριστούγεννα. Το πρωί των Χριστουγέννων, ο πατέρας μου μας έφτιαχνε τηγανίτες μήλων και ανοίγαμε τα δώρα φορώντας τις πιτζάμες, παραδόσεις που συνέχισα και με τα δικά μου παιδιά». Αλλά το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων ήταν πάντα μια πλούσια υπόθεση.
Μετά τις διακοπές και με το ξεκίνημα της  νέας χρονιάς έρχεται η εποχή για εκείνους που αγαπούν το σκι.  «Το χειμώνα είναι η εποχή για διασκεδαστικές διατροφικές προκλήσεις όπως ζεστή σοκολάτα με τσίλι.», γράφει. Επίσης ο χειμώνας είναι η εποχή μιας πιο πλούσιας χρωματικής παλέτας καφέ και πράσινου, αλλά και της προετοιμασίας για την αναγέννηση της φύσης που ακολουθεί, με τα γυμνά εποχιακά κλαδιά και τη σπάνια αλλά μοναδικής ομορφιάς ανθοφορία/ καρποφορία, όπως αυτή των αειθαλών δέντρων, π.χ. με τα κόκκινα μούρα και τα χειμερινά λευκά λουλούδια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View