Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Θα «υποκύψετε» στη θεατρική Αθήνα; Τρεις απανωτές πρεμιέρες από το Εθνικό

Θα «υποκύψετε» στη θεατρική Αθήνα; Τρεις...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Φεντώ, Ρέππας – Παπαθανασίου και Λούλα Αναγνωστάκη εν όψει παρά την πανδημία

Tρεις παραστάσεις διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου «ανοίγουν» την καλλιτεχνική σαιζόν με τη σφραγίδα του Εθνικού Θεάτρου και εφόσον τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σας συστήνουμε να ταξιδέψετε στην πρωτεύουσα για να τις απολαύσετε. Και οι τρεις παραγωγές κάνουν πρεμιέρα στα τέλη του μήνα, τα εισιτήρια ήδη προπωλούνται και έχουν γνωστούς πρωταγωνιστές σαν τη Τζόις Ευείδη, το Μάξιμο Μουμούρη, το Θανάση Αλευρά, την Εμιλι Κολιανδρή, την Αγλαία Παππά.
Πρόκειται για τις εξής:

 

«Η κυρία του Μαξίμ» από 21/10 στην Κεντρική Σκηνή

Η διάσημη ηθογραφική φαρσοκωμωδία καταστάσεων του Ζορζ Φεντώ για την κοινωνική υποκρισία, την ερωτική προδοσία, το ταξικό χάσμα, σε μετάφραση- σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ. Όλα ξεκινούν όταν ο παριζιάνος κύριος Πετιπόν βρίσκει στο κρεβάτι του μια χορεύτρια των μπαλέτων Μαξίμ. Κατά το σκηνοθέτη το πολυπρόσωπο έργο μιλά για απονεκρωμένες, καπτιεστικές συμβάσεις, άγχος, φαλλοκρατία και απώλεια. Ο συγγραφέας δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε μια «συγκινησιακά εκλεπτυσμένη» ανθρώπινη φύση. Δεν θεωρεί κανέναν άνθρωπο, ούτε ακριβώς αθώο, ούτε ακριβώς θύμα. Ο άνθρωπος του Φεντώ δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Απλώς τα επαναλαμβάνει μέχρι τελικής πτώσης.

Παίζουν Θανάσης Αλευράς, Στέλλα Αντύπα, Έμιλυ Κολιανδρη, Αθηνά Μουστάκα, Κώστας Φιλίππογλου, Γιάννης Φιλίππου κ. α.

 

«Φεγγάρι από χαρτί» από 23/10 στο Rex- - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

 Το νέο έργο του δημοφιλούς συγγραφικού διδύμου των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει για να φωτίσει την παλιά Αθήνα. Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και τους στίχους των τραγουδιών η Αφροδίτη Μάνου.

Η υπόθεση εξελίσσεται στην καρδιά της δεκαετίας του ’60, από την άνοιξη του 1963 μέχρι την άνοιξη του 1964. Μια εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν πως έκλεισαν επιτέλους οι οδυνηροί λογαριασμοί της δεκαετίας του ’40, αλλά την ίδια στιγμή στα έγκατα της ελληνικής κοινωνίας δούλευαν οι δυνάμεις του διχασμού. Αυτό το συλλογικό τραύμα έγινε το πλαίσιο και το θεμέλιο των 19 χαρακτήρων.

Παίζουν Τζόυς Ευείδη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Μάξιμος Μουμούρης, Άρης Πλασκασοβίτης, Πάνος Σταθακόπουλος κ.α.

 

«Σ’ εσάς που με ακούτε» από 30/10 στο ΚτίριοΤσίλερ -Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Το Εθνικό Θέατρο τιμά τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβάζοντας ένα από τα σημαντικότερα έργα της, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Αβρανά. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης σε μια εποχή που το «Απολιτίκ» έχει γίνει πια μόδα, έρχεται να μας θυμίσει πως κάποτε, όχι πολύ μακριά, υπήρχαν ακόμη ιδεολογίες.

Στο Βερολίνo που φλέγεται από διαδηλώσεις, επεισόδια και βία, ο Άγης, συγγραφέας, παίρνει μέρος σ’ ένα φόρουμ και προτείνει στους άλλους να μιλήσουν δοκιμαστικά. Μιλάνε σ’ ένα φανταστικό πλήθος, σαν να βρίσκονται σε μια γενική δοκιμή. Παρασύρονται στο «παιχνίδι» αυτό αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, αλλά και την αγωνία τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό.

Παίζουν Γιώργος Μπινιάρης, Γιώργος Στάμος, Αγλαΐα Παππά κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View