Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξηγήσεις από τον Σύλλογο Γονέων του 11ου Λυκείου Πάτρας για το κρούσμα στο σχολείο

Εξηγήσεις από τον Σύλλογο Γονέων του 11ο...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Λυκείου Πάτρας με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για κρούσματα κορωνοϊού στο σχολείο, αναφέρει τα εξής:

"Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Λυκείου Πάτρας, μετά την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους κύκλους της σχολικής κοινότητας, με αποτέλεσμα την αρνητική δημοσιότητα εις βάρος της σχολικής μονάδας και της διεύθυνσης του σχολείου, θεωρεί υποχρέωσή του να παρέμβει με αυτήν την ανακοίνωση και να θέσει τα γεγονότα στη σωστή τους βάση.

Αφορμή τα χθεσινά δημοσιεύματα σε ειδησεογραφικά portal και μέσα μαζικής δικτύωσης τα οποία με πηχυαίους τίτλους μιλούν για «συγκάλυψη κρουσμάτων», για «αλαλούμ και σάλο στο 11ο Λύκειο». Τα εν λόγω δημοσιεύματα περιέχουν όχι μόνο ανακρίβειες αλλά και στερούνται βασικών πληροφοριών, όπως θα όφειλε να έχει ο εκάστοτε «δημοσιογράφος», πριν προβεί σε δημοσίευση ενός τόσο επίκαιρου και κοινωνικά ευαίσθητου θέματος.

Από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων την Τρίτη 20/10/20 εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο αναφερόταν αυτό που ήδη γνώριζαν όλοι για ύποπτο, από την προηγούμενη εβδομάδα, και επιβεβαιωμένο, από την αρχή της εβδομάδας (19-10-20) κρούσμα. Συνημμένο υπήρχε το πρωτόκολλο «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών», το οποίο είχε αποσταλεί από τη διεύθυνση του σχολείου. Σκοπός της ενημέρωσης ήταν καθαρά για να καθησυχάσει τους γονείς και κηδεμόνες. Να ενημερωθούν πότε και σε ποιες περιπτώσεις αποφασίζεται κλείσιμο τμημάτων / τάξεων ή και σχολικών μονάδων, πότε ενημερώνεται η σχολική επιτροπή για απολύμανση κτλ.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για περαιτέρω ενέργειες δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της διεύθυνσης της κάθε σχολικής μονάδας παρά στα αρμόδια όργανα, ο οποίος μετά από ενημέρωση κρίνουν κατά περίπτωση την επικινδυνότητα και δίνουν τις αντίστοιχες οδηγίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι ο εν λόγω μαθητής, ορθά όπως όφειλε, μπήκε σε οικειοθελή καραντίνα μέρες πριν προβεί σε έλεγχο ανίχνευσης του ιού και τις μέρες που είχαν προηγηθεί το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη (άρα δεν χρησιμοποιήθηκαν οι χώροι του σχολείου), η οδηγία των αρμοδίων ήταν η μη λήψη μέτρων.

Πραγματικά προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι η πρόκληση αυτής της αναστάτωση προήλθε από ατομική πρωτοβουλία μέλους του συλλόγου και σε αυτό το επίπεδο ο σύλλογος δεσμεύεται να πράξει τα δέοντα."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις