Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες κάνει την Πέμπτη η ταινία "Θα Έρθει η Φωτιά"

Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες κάνει τ...

Έχει πάρει βραβεία στα Φεστιβάλ Καννών και Θεσσαλονίκης

Η κοινωνικοδραματική ταινία «Θα Έρθει η Φωτιά - Fire Will Come/O que arde» σε σκηνοθεσία του 38χρονου Γάλλου δημιουργού Oliver Laxe, θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου 2020 σε διανομή της NEO Films.

Το φιλμ έχει λάβει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας «Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος» και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας (Αμαδόρ Άριας)  στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης καθώς και το Βραβείο Επιτροπής στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα – Un Certain Regard» στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών του 2019.

Όπως διαβάσαμε, η ταινία διαγωνίστηκε και στο 34ο Mar del Plata International Film Festival που θεωρείται το σινε-Φεστιβάλ με το μεγαλύτερο πρεστίζ στη Λατινική Αμερική όπου και επίσης διακρίθηκε κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας (Golden Astor for Best Film).

ΣΥΝΟΨΗ

Όταν ο Αμαδόρ βγαίνει από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή για εμπρησμό, κανείς δεν είναι εκεί για να τον προϋπαντήσει. Θα επιστρέψει στο πατρικό του, σε ένα μικρό χωριό στα βουνά της Γαλικίας, όπου η καθημερινή ζωή με την ηλικιωμένη μητέρα του είναι γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις. Όπως υπονοείται, η φωτιά θα έρθει, σαν σκοτεινή αυτοεκπληρούμενη προφητεία, για να πυροδοτήσει την αναπόδραστη τραγωδία. Συνθέτοντας ένα υπνωτιστικό ρέκβιεμ για έναν τρόπο ζωής που φθίνει και χάνεται, ο φακός του Λάσε βρίσκει τρόπο να ξετρυπώσει την ομορφιά μέσα στη σκληρότητα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Όλιβερ Λάσε.

ΓΛΩΣΣΑ: Γαλικιακά

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Αμαδόρ Άριας, Μπενεντίκτα Σαντσές, Inazio Brao, Nuria Sotelo, Rubén Gómez Coelho.

Διάρκεια: 86 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture