Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουριστική κινητικότητα ενόψει… Χριστουγέννων στα Καλάβρυτα  

Τουριστική κινητικότητα ενόψει… Χριστουγ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Έχουν «σφυγμό» τα ορεινά της Αχαΐας

Τουριστικό «σφυγμό» έχουν οι ορεινές περιοχές της Αχαΐας καθώς, όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αρκετοί δυνητικοί επισκέπτες δείχνουν ενδιαφέρον, έστω και θεωρητικό μέχρι ώρας.

Τα σημάδια είναι πάντως καλά για τα Καλάβρυτα και τις γύρω περιοχές, τόσο για την επερχόμενη Φθινοπωρινή-Χειμερινή περίοδο όσο και για τα… Χριστούγεννα. Πάντα όμως υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού θα παραμείνει ελεγχόμενη. Το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις Γιορτές έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για εσωτερικές αποδράσεις σε χειμερινούς προορισμούς εντός των τειχών.

Ανάμεσά τους και τα Καλάβρυτα όπου, όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, έχει εκφραστεί ήδη ένα «ζωηρό» ενδιαφέρον. Φυσικά, όπως εξηγεί, ακόμα η συντριπτική πλειοψηφία όσων επικοινωνούν με τα ξενοδοχεία της περιοχής κάνει έρευνας αγοράς και διαθεσιμότητας. «Τηλεφωνούν στα καταλύματα, ρωτάνε για το κατά πόσο υπάρχουν δωμάτια, δείχνουν ενδιαφέρον για τις τιμές και κάνουν ερωτήσεις για τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που τηρούμε.

Ενδιαφέρον υπάρχει αλλά ακόμα οι κρατήσεις είναι ελάχιστες», υποστηρίζει ο κ. Δαφαλιάς. Και τούτο διότι ο κόσμος νιώθει ανασφάλεια για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού και ως εκ τούτου δεν μπορεί από τώρα να δεσμευτεί, κλείνοντας δωμάτιο και πόσο μάλλον δίνοντας κάποια προκαταβολή. Η εκτίμηση που επικρατεί είναι ο κόσμος θα κινηθεί την τελευταία στιγμή ακολουθώντας την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας». Έτσι κινείται άλλωστε ήδη και για τα Φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα.

«Ο κόσμος κοιτάζει κοντά. Περιμένει να πλησιάσουν οι μέρες και την τελευταία στιγμή κλείνει ένα δωμάτιο για το Σαββατοκύριακο, έτσι εκτιμούμε ότι θα κινηθούν και τις Γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», σημειώνει ο κ. Δαφαλιάς.

Επίσης παράγοντες της τουριστικής αγορά των Καλαβρύτων επισημαίνουν ότι η εικόνα για την πληρότητα που παρουσιάζει για τη διαθεσιμότητα, η μεγαλύτερη πλατφόρμα online κρατήσεων είναι «πλασματική». Εκεί φαίνεται ότι η πληρότητα είναι στο 73% ωστόσο η πραγματική εικόνα είναι διαφορετική για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος σχετίζεται με το πόσα δωμάτια ανεβάζει το κάθε ξενοδοχεία στην πλατφόρμα. Συνήθως ο αριθμός είναι μικρός σε σχέση με το σύνολο των δωματίων που διαθέτει.

Κατά δεύτερον οι κρατήσεις εκεί είναι «θεωρητικές» καθώς η ακύρωση γίνεται χωρίς δωρεάν και δεν απαιτείται προπληρωμή. Έτσι ορισμένοι μπαίνουν στην πλατφόρμα, κλείνουν ένα δωμάτιο το οποίο όμως πολύ εύκολα ακυρώνουν σε δεύτερη φάση. Η εμπειρία επιχειρηματιών των Καλαβρύτων δείχνει ότι περίπου οι μισές ή και παραπάνω από αυτές τις κρατήσεις δεν φθάνουν μέχρι τέλους.

Ως προς τις τιμές τώρα των δωματίων η πλειονότητά τους κυμαίνονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι επιχειρηματίες έχουν επιλέξει να ρίξουν λίγο το κόστος αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία της περιόδου. «Αυξήσεις να το σκεφτούμε», σχολιάζει σχετικά ο κ. Δαφαλιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις