Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τρίτο βραβείο για πατρινούς μαθητές στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Τρίτο βραβείο για πατρινούς μαθητές στο ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Με την ταινία μικρού μήκους, «Το κλειδί»...

Το τρίτο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Οι μαθητές συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω κορωνοϊού, με την ταινία μικρού μήκους, «Το κλειδί».

Η ταινία είχε επίσης βραβευτεί με το 2ο βραβείο στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» και το 2ο βραβείο στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema… διάβασες;;"

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει μία εντυπωσιακά πετυχημένη πορεία στη δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών.

Η νέα τους ταινία με τίτλο «Τα κλειδιά» και σχετίζεται με την διαφορετικότητα αλλά και τις προκαταλήψεις.

«Με αυτόν τον όμορφο τρόπο νιώθω ότι κλείνει κάπου εδώ ένας πολύ δημιουργικός κύκλος 13 ετών με 21 ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και animation, συμμετοχές σε διαγωνισμούς και κινηματογραφικά φεστιβάλ, 13 βραβεία σε διεθνές, πανευρωπαϊκό, πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο. Εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας στον διεθνή Διαγωνισμό YRE «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον» 2017 και προταθήκαμε ως Πρόσωπα της χρονιάς 2019 από την εφημερίδα Πελοπόννησος.

Σίγουρα πολύ περισσότερα από αυτά που φανταστήκαμε και ονειρευτήκαμε… Και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό! Αλλά στη ζωή τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται ως αδύνατο και ακατόρθωτο!

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές μου που ονειρευτήκαμε και δημιουργήσαμε μαζί χέρι χέρι, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον, στη γυναίκα μου, συνάδελφο και συνδημιουργό Γεωργία Ζαχαροπούλου (6 δικές της ταινίες και ένα βραβείο σε κινηματογραφικό φεστιβάλ) στους αγαπημένους συναδέλφους μου και στους γονείς που πίστεψαν και στήριξαν αυτό το εγχείρημα με διάφορους τρόπους.

Το ταξίδι όμως θα συνεχιστεί σε έναν επόμενο κύκλο που ελπίζω να ανοίξει σύντομα!» αναφέρει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός Θανάσης Μπακαστάθης.

Όπως είχε πει, λίγους μήνες πριν, μιλώντας στο thebest.gr, «η ταινία είναι αφιερωμένη σε δύο αγαπημένους φίλους εκπαιδευτικούς που, αν και έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, άφησαν πίσω ανεξίτηλο το στίγμα τους με το ήθος, τον χαρακτήρα και την προσφορά τους τον Γιάννη Κοντό και την Πένη Σακοβέλη».

Η υπόθεση της ταινίας 

Μία μητέρα παίρνει το κοριτσάκι της από ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι. Χαρούμενες κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο τους. Χαμογελούν, αγκαλιάζονται και η ευτυχία είναι χαραγμένη στα πρόσωπα τους. Δίπλα από το αυτοκίνητο τους βρίσκεται μία παρέα μεταναστών.

Η μητέρα τους αντιλαμβάνεται και προσπαθεί όσο πιο γρήγορα να βρει τα κλειδιά της ώστε να μπουν άμεσα στο αυτοκίνητο. Δε τα βρίσκει και αρχίζει να τρομοκρατείται… Ο φόβος και η αγωνία της κορυφώνεται όταν την πλησιάζει ένας από τους μετανάστες.

"Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ αν και κατά πόσο επηρεάζουν τη σκέψη και συμπεριφορά μας τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που κάποιοι άλλοι μας φόρτωσαν; Κι αν κάποιος μας αποδείκνυε ότι έχουμε λαθεμένη άποψη, είμαστε έτοιμοι να αναθεωρήσουμε και να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς για κάποιες ομάδες ανθρώπων;

Ποιο είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει και θα απεγκλωβίσει την καρδιά μας απ’ όλα όσα την περιορίζουν; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται μέσα στην ταινία" διαβάζουμε στην περιγραφή της ταινίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture