Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επισπεύδεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας- Πότε θα ισχύσει

Επισπεύδεται η αύξηση της στρατιωτικής θ...

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη, η στρατιωτική θητεία αλλάζει και μάλιστα άμεσα

Με ισχύ από τις πρώτες κιόλας ΕΣΣΟ του 2021, αναμένεται να ισχύσει η αύξηση στη στρατιωτική θητεία! Όπως αναφέρει το OnAlert η απόφαση για τη σχετική τροποποίηση θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε, σήμερα, από τη Θάσο, την πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους δώδεκα μήνες.

Ο υπουργός δεν προσδιόρισε τον χρονικό ορίζοντα που θα γίνει αυτό ενώ αρκέστηκε να πει ότι θα πραγματοποιηθεί «σύντομα». «Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «και διασφαλίζουν τις συνθήκες ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».

Με αυτόν τον τρόπο, είπε ο υπουργός «αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις και οι απειλές που δέχεται η χώρα». Επεσήμανε, ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών καθώς και αύξηση των στρατεύσιμων με αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που «θα γίνει σύντομα» αλλά και «με αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό», γεγονός που δεδομένα θα φέρει «περισσότερους στον Έβρο για να υπηρετήσουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε είχε δώσει το σήμα από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ. «Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας πως δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτύξουν δεξιότητες οι νεοσύλλεκτοι που θα τους είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά το στρατό.

Τόνισε ότι θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο και θα εξεταστεί το θέμα, που πρέπει πρώτα να ζυγιστεί γιατί δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, και αφορά την υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Είναι θέμα το οποίο το συζητάω και το συζητά η κυβέρνηση, αλλά δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις