Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Ρώρος-Ώρα Πατρών: Πολιτική χωρίς προοπτική

Γ. Ρώρος-Ώρα Πατρών: Πολιτική χωρίς προοπτική

Συνάντηση της Ώρας Πατρών με μέλη του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος μαζί με τους Ηλία Κωνστάντατο και Δημήτρη Παπαδόπουλο συναντήθηκαν τη Δευτέρα, 12/10/2020, με τον Πρόεδρο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στο ΒΙΟ.ΠΑ. Γλαύκου, Παναγιώτη Κοτσίρη, και τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης, Νίκο Παπαϊωάννου και Ανδρέα Γεωργόπουλο. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε εκτενής ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΒΙΟ.ΠΑ. καθώς και για την προοπτική ανάπτυξής του.
Όπως αναφέρθηκε, ο ΒΙΟ.ΠΑ. ταλαιπωρείται από ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας με αρκετά νομικά κενά και ασάφειες ενώ η έως σήμερα διαχείριση του φορέα δεν αξιοποίησε επαρκώς τις δυνατότητές του. Ανύπαρκτος φωτισμός, έλλειψη αστυνόμευσης του χώρου, υποτυπώδης καθαριότητα, ανεπαρκείς υποδομές συνθέτουν ένα τοπίο που μάλλον αποτρέπει και τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις παρά προσελκύει καινούριες. Αν προστεθούν σε αυτά και η αδυναμία είσπραξης εισφορών καθώς και η εμπλοκή με επισφαλείς οικονομικές δεσμεύσεις του παρελθόντος, τότε το μέλλον του ΒΙΟ.ΠΑ. είναι εξαιρετικά δυσμενές.
Το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσης δημοτικής αρχής, από το 2014, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την εξυγίανση του Φορέα καθιστά την πορεία του ΒΙΟ.ΠΑ. δυσοίωνη και αβέβαιη. Ο προγραμματισμός για νέες δραστηριότητες στους χώρους του ΒΙΟ.ΠΑ. όπως το αποτεφρωτήριο, ήδη, έχει αντιμετωπίσει σωρεία προβλημάτων και δυσλειτουργιών, κάτι που όπως φαίνεται θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, ως Δήμος.
Η εξυγίανση του ΒΙΟ.ΠΑ. εκτός από την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του πρέπει να αποτυπώνει τη βούληση του Δήμου για ανάπτυξη της περιοχής καταθέτοντας ένα βιώσιμο, ρεαλιστικό και μακρόπνοο σχέδιο δράσης που θα εξασφαλίζει υγιείς συνθήκες λειτουργίας που είναι απαραίτητες για την ορθή χωροθέτηση της επαγγελματικής δραστηριότητας. Έξι χρόνια απραξίας είναι αρκετά για να αφυπνιστεί η δημοτική αρχή που έχει την κύρια ευθύνη διαχείρισης του ΒΙΟ.ΠΑ. για να πράξει όσα οφείλει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις