Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Νέα εξώφυλλα για τα τρία πρώτα βιβλία του "Dune" από τις εκδόσεις Anubis

Νέα εξώφυλλα για τα τρία πρώτα βιβλία το...

Ο λόγος για τα μυθιστορήματα της αριστουργηματικής σειράς του Frank Herbert, με τίτλο «Dune», «Ο Μεσσίας του Ντιουν» και «Τα Παιδιά του Ντιουν»

Το ταξίδι στον κόσμο του Dune, ένα λογοτεχνικό ορόσημο στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μέσα από το νέο micro-site των Εκδόσεων Anubis, (dune.gr) και συνεχίζεται τον Οκτώβριο με τις τρεις (3) πρώτες ανατυπώσεις των βιβλίων της σειράς με νέα εξώφυλλα. Πρόκειται για τα τρία πρώτα μυθιστορήματα της αριστουργηματικής σειράς του Frank Herbert, με τίτλο «Dune», «Ο Μεσσίας του Ντιουν» και «Τα Παιδιά του Ντιουν».

«Dune»

Dune, Βιβλίο 1

Συγγραφέας: Frank Herbert

Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος

O Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων, είναι το μοναδικό μέρος στο σύμπαν όπου υπάρχουν αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Το μελάνζ παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση κι επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στο ανθρώπινο είδος τη δυνατότητα να ταξιδεύει στ’ αστέρια.

Στον παράξενο αυτό κόσμο, που είναι γνωστός και ως Ντιουν, ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πωλ Ατρείδη, που ως Μουάντ΄Ντιμπ θα δώσει σάρκα και οστά στο πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας.

Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση και το μυστικισμό, το οικολογικό όραμα και τις ίντριγκες της πολιτικής, το κλασικό έργο του Frank Herbert, που κατέκτησε τα κορυφαία βραβεία του χώρου Hugo και Nebula, παραμένει πάντα επίκαιρο και δίκαια έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο έπος επιστημονικής φαντασίας.

«Ο Μεσσίας του Ντιουν»

Dune, Βιβλίο 2

Συγγραφέας: Frank Herbert

Μετάφραση: Φωκίων Χαροκόπος

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τα γεγονότα που οδήγησαν τον Πωλ Ατρείδη στο θρόνο της Αυτοκρατορίας. Οι λεγεώνες των φανατικών του Μουάντ’Ντιμπ μεταφέρουν τον ιερό πόλεμο μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος και αμέτρητοι προσκυνητές συρρέουν στον Αρράκις για να δεχτούν την ευλογία του προφήτη.

Καθώς μια συνομωσία εξυφαίνεται ενάντια στο θρόνο κι ο Πωλ Ατρείδης κατακλύζεται από βασανιστικά οράματα, το ερώτημα παραμένει μετέωρο: Τι ωφελεί να γνωρίζεις το μέλλον, όταν όλα τα μονοπάτια οδηγούν στο σκοτάδι;

Στο 2ο βιβλίο του πολυβραβευμένου έπους Dune, που σφράγισε την επιστημονική φαντασία και κατέκτησε τα κορυφαία βραβεία του χώρου HUGO και NEBULA, συνεχίζεται η ιστορία του Μουάντ’Ντιμπ, κληρονόμου μιας αφάνταστης δύναμης και το αποκορύφωμα ενός σχεδίου αιώνων με στόχο τη δημιουργία ενός ανώτερου όντος…

«Τα Παιδιά του Ντιουν»

Dune, Βιβλίο 3

Συγγραφέας: Frank Herbert

Μετάφραση: Νικήτας Τουρβάς

Η οικολογική μεταμόρφωση του Αρράκις προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Η βλάστηση αρχίζει πια να καλύπτει τις άλλοτε άγονες εκτάσεις του πλανήτη, ενώ το πολύτιμο μελάνζ συνεχίζει να ρέει. Ο Οίκος των Ατρειδών διατηρεί τα σκήπτρα της εξουσίας, εδραιώνοντας την πολυπόθητη ειρήνη ως τα πέρατα της Αυτοκρατορίας.

Σε αυτό τον κόσμο της απατηλής ευδαιμονίας, ο Λίτο και η Γκανίμα, τα εννιάχρονα βασιλικά δίδυμα, ακολουθούν τα βήματα του πατέρα τους κι ανατρέφονται ως Μεσσίες.

Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Αυτοκρατορία δε χρειάζεται Μεσσίες…

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο των χρονικών του Dune που αιχμαλώτισε τη φαντασία εκατομμυρίων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αντίληψή τους για το μέλλον.

 Τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture