Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Επανεκκίνηση της Λυρικής Σκηνής: Μαντάμα Μπατερφλάι στο Νιάρχος με 30% πληρότητα

Επανεκκίνηση της Λυρικής Σκηνής: Μαντάμα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Είναι η αγαπημένη όπερα του ίδιου του Τζάκομο Πουτσίνι, απολαύστε την 14/10- 15/11

Λάτρεις της όπερας ενωθείτε: Με 30% πληρότητα των θέσεων, οπωσδήποτε μάσκα  και τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας λόγω covid, κάνει  πρεμιέρα αυτή την Τετάρτη 14 του μηνός η πασίγνωστη γιαπωνέζικη όπερα «Μαντάμα Μπατερφλάι» από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Νιάρχος. Το πλέον σπαρακτικό έργο του Τζάκομο Πουτσίνι ανοίγει τη νέα καλλιτεχνική σαιζόν προσκαλώντας μόνο 400 θεατές τη βραδιά. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης αναφέρει: «Το φετινό Οκτώβριο συμπληρώνονται  80 χρόνια από την ιστορική εκείνη πρώτη παρουσίαση της Μπαττερφλάι από την ΕΛΣ στις 25 Οκτωβρίου 1940, τρεις μέρες πριν από την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Ο συμβολισμός είναι προφανής: Η ΕΛΣ ήταν πάντα παρούσα και θαρραλέα σε πολύ δύσκολες εποχές και κατάφερνε να σταθεί όρθια ακόμα και σε συνθήκες απολύτως αντίξοες, όπως τότε, όπως και σήμερα».

Με μαέστρο το διαπρεπή Λουκά Καρυτινό και σκηνοθεσία  του Αργεντίνου Ούγκο ντε Αννα θα πρωταγωνιστήσουν στον ομώνυμο ρόλο- σε εναλλαγή- τρεις καταξιωμένες και κοσμογυρισμένες υψίφωνοι οι Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα και Κριστίνε Οπολάις. Πλάι τους οι τενόροι Τζανλούκα Τερρανόβα και Δημήτρης Πακσόγλου, οι βαρύτονοι Διονύσης Σούρμπης και Νίκος Κοτενίδης, οι μεσόφωνοι Ολέσια Πετρόβα και Χρυσάνθη Σπιτάδη, καθώς και μια πλειάδα Ελλήνων μονωδών. Τη χορωδία διευθύνει ο πρώην συμπολίτης μας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Υπόθεση- Ιστορία- Απόδοση

 Η διάσημη όπερα ξεδιπλώνει το μοιραίο έρωτα της 15χρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού της Αμερικής. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, μαθαίνοντας ότι έχει αποκτήσει γιο από την Μπαττερφλάι. Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί μονάχα στον ίδιο τον Πίνκερτον και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Πρόκειται για το πιο αγαπημένο μελοδραματικό δημιούργημα του ίδιου του μουσουργού, Τζάκομο Πουτσίνι. Μοναδικά μελωδικό, υμνεί την αιώνια αγάπη. Πρωτοπαρουσιάστηκε ως δίπρακτη όπερα στη Σκάλα του Mιλάνου Λάτο 1904 και αναθεωρημένη στο Παρίσι το 1906.

Η παράσταση στο Νιάρχος αναμένεται θεαματική. Αποδίδεται εντυπωσιακά με παραδοσιακά γιαπωνέζικα κοστούμια, ενώ τα σκηνικά και οι προβολές εικονοποιούν με εντυπωσιακό τρόπο τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου από τη μια και τον ψυχισμό της ηρωίδας από την άλλη. Είναι η ανανεωμένη εκδοχή του πολυσυζητημένου ανεβάσματος στο Ηρώδειο το 2013.

Εισιτήρια ( για 14, 16, 18, 20, 23, 25, 30 Οκτωβρίου και 1, 8, 15 Νοεμβρίου )

Τιμές: €15, €20, €30, €35, €42, €50, €55, €70

Φοιτητικό, παιδικό: €12

Περιορισμένης ορατότητας: €10

Προπώληση: nationalopera.gr / ticketservices.gr / tickets.public.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View