Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα η τρυφερή ταινία "Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου"

Έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα η τρυφερή ταιν...

Ενδεχομένως τις επόμενες μέρες να έρθει και στα σινεμά της Πάτρας

Είχαμε δει την αφίσα του στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο το θερινό του Ρίου που έχει κλείσει εδώ και δύο εβδομάδες, δεν πρόλαβε να το προβάλλει. Ο λόγος για την τρυφερή ταινία «Το γεράκι του Φυστικοβούτυρου - The Peanut Butter Falcon» που έκανε πρεμιέρα στις θερινές αίθουσες της Αθήνας την Πέμπτη 8/10/2020 σε διανομή της Feelgood.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία των Τάιλερ Νίλσον και Μάικλ Σβαρτς που είναι εμπνευσμένη και ειδικά γραμμένη για τον Ζακ Γκοντσάγκεν, έναν 35χρονο με σύνδρομο Down και όνειρα ηθοποιού (η μοναδική άλλη εμφάνιση του ήταν σε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ).

Ως Ζακ της ταινίας, ο ήρωας ονειρεύεται να γίνει παλαιστής κι έτσι μετά από πολλές απόπειρες καταφέρνει να δραπετεύσει από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται και ξεκινάει να βρει, χωρίς λεφτά και χάρτη, τη σχολή πάλης του ινδάλματός του. Κι ενώ η καλόκαρδη εθελόντρια του ιδρύματος Έλινορ βρίσκεται στα ίχνη του, ο Ζακ θα συναντήσει στο δρόμο του τον Τάιλερ, έναν μικροπαράνομο που προσπαθεί να ξεφύγει από τους απειλητικούς διώκτες του.

Οι τρεις τους θα ενωθούν σε ένα διασκεδαστικό, τρυφερών αισθημάτων road movie φιλίας και ενηλικίωσης, στο πνεύμα ενός μοντέρνου «Τομ Σόγιερ», όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης στο «Αθηνόραμα». Με αυτοσχεδιαστική διάθεση, ερμηνευτικές εμπνεύσεις από τον Ζακ Γκοντσάγκεν και τον 34χρονο ηθοποιό Σάγια ΛαΜπεφ , πινελιές μαγικού ρεαλισμού, αλλά και την αφέλεια ενός χολιγουντιανού παραμυθιού που φοβάται να ρίξει ματιές και προς τη σκοτεινή πλευρά, όπως τόνισε το Αθηνόραμα. Στην ταινία που γυρίστηκε στην North Carolina και στην Georgia παίζουν και οι Μπρους Ντερν, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Τζον Χωκς και η Ντακότα Τζόνσον.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Γεράκι του Φυστικοβούτυρου» είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ South by Southwest στις 9 Μαρτίου 2019 και είχε περιορισμένη διανομή στις Αμερικάνικες αίθουσες τον Αύγουστο του 2019 από την Roadside Attractions. Κατάφερε η ταινία και αποτέλεσε ένα sleeper hit στο box office ξεπερνώντας τα 23 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, μία μεγάλη επιτυχία για ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή. Ο Gottsagen μάλιστα έγινε και ο πρώτος ηθοποιός με σύνδρομο Down που παρουσίασε βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας των Όσκαρ (μαζί με τον Shia LaBeouf  παρουσίασαν το Όσκαρ για το καλύτεροLive Action Short Film στις 9/2/2020).

Ο Shia LaBeouf έχει παίξει σε πολλές γνωστές ταινίες όπως το «Wall Street, Money never sleeps» το 2010 πλάι στον Μάικλ Ντάγκλας, στο τολμηρό «Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ αλλά και στο πολιτικό θρίλερ «Ο Κανόνας της σιωπής» πλάι στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ που μάλιστα είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η διάρκεια της ταινίας "Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου" είναι 97 λεπτά.

Ενδεχομένως τις επόμενες μέρες να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture