Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

"Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές" και 5 ακόμη κλασικά φιλμ στην Πάτρα

"Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές&q...

Το κλασικό γουέστερν του 1952 χάρισε στον σπουδαίο ηθοποιό Γκάρι Κούπερ το 2ο του βραβείο Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου

Τα Odeon Veso Mare τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα (από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020) επέλεξαν λόγω της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις αίθουσες 12μηνης διάρκειας να παραμένουν κλειστές στην Αττική έως 12/10 λόγω των μέτρων της Πολιτικής Προστασίας που έχει ως συνέπεια να βγαίνουν ελάχιστες νέες ταινίες, να προβάλλει έξι κλασικές ταινίες της Paramount που έβγαλε σε επανέκδοση το καλοκαίρι η Odeon. Μάλιστα η μία από αυτές, το κλασικό γουέστερν «High Noon – Το Τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» με τον αείμνηστο σούπερ σταρ του παλιού Χόλιγουντ, Γκάρι Κούπερ δεν είχε παιχθεί στην Πάτρα τον Αύγουστο καθώς τα Odeon Veso Mare είχαν ξανακατεβάσει ρολά για τρεις εβδομάδες.

H συγκεκριμένη, πολύ αξιόλογη ταινία είναι παραγωγής του 1952 αλλά αξεπέραστη. Είχε προταθεί για 7 βραβεία Όσκαρ και κατέκτησε 4 (α’ ανδρικού ρόλου για τον Γκάρι Κούπερ στα 51 του χρόνια τότε και σε μεγάλη φόρμα όπως είχαν αποφανθεί οι κριτικοί, μοντάζ, μουσικής και τραγουδιού) καθώς και 4 Golden Globes – Χρυσές Σφαίρες.

Να σημειώσουμε πως το βραβευμένο μουσικό σκορ της ταινίας είχε υπογράψει ο γεννημένος στη Ρωσία συνθέτης Dimitri Tiomkin. Ο Γκάρι Κούπερ (1901-1961) είχε τιμηθεί με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου και μερικά χρόνια νωρίτερα το 1942 για την ταινία «Sergeant York».

Στο «Τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» συμπρωταγωνιστούσε η αρχοντική Γκρέις Κέλι.

Αγνοώντας τις παροτρύνσεις της γυναίκας του και των συμπολιτών του, ένας σερίφης αποφασίζει να αντιμετωπίσει μία επικίνδυνη συμμορία και τον αρχηγό της που έρχονται στην πόλη με το τρένο, αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση.

Οι υπόλοιπες 5 κλασικές ταινίες που ξαναπροβάλλονται μαζί & με νέες ταινίες όπως το πολύ καλό φιλμ «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» του Άαρον Σόρκιν που συνεχίζονται στα Odeon Veso Mare, είναι το «Chinatown» του Ρόμαν Πολάνσκι με την Φέι Νταναγουέι και τον Τζακ Νίκολσον, παραγωγής του 1974, η ρομαντική περιπέτεια «Το Κυνήγι του Κλέφτη» με τον γόη Κάρι Γκραντ και την Γκρέις Κέλι, σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ, παραγωγής του 1955, η ρομαντική «Σαμπρίνα» του Μπίλι Γουάιλντερ (1954) με την αιθέρια Όντρει Χέμπορν και τους Χάμφρει Μπόγκαρτ και Γουίλιαμ Χόλντεν, η περιπέτεια «Ληστεία αλά Ιταλικά» του 1969 με τον Μάικλ Κέιν σε σκηνοθεσία Πίτερ Κόλινσον και η Οσκαρική «Γκαρσονιέρα» του Μπίλι Γουάιλντερ, μία υπέροχη ταινία με την Σίρλει Μακ Λέιν, τον Τζακ Λέμον και τον Φρεντ Μακ Μάρει.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture